Gemeente Lopik

Begrotingsraad 3 november 2009

De gemeenteraad behandelt de begroting 2009 op 3 november 2009. In de begroting geeft het gemeentebestuur aan wat het wil bereiken, wat het daarvoor gaat doen en wat het mag kosten. Door een verslechterde algemene uitkering van het Rijk en een aantal andere ontwikkelingen stevent de gemeente Lopik af op een begrotingstekort in 2012.

De gemeente heeft een meerjarenbegroting 2010-2013 opgesteld. Het college en de gemeenteraad hebben het volgende op hoofdlijnen afgesproken:

* Het college stelt bezuinigingsvoorstellen voor, waarbinnen de gemeenteraad keuzemogelijkheden heeft;

* De nul-lijn hanteren (dus geen verhogingen van budgetten), uitgezonderd onvermijdbare zaken;

* Geen extra lastenverzwaring voor de inwoners;
* De ambtelijke organisatie (personeel) moet zelf ook een bijdrage leveren aan de bezuinigingen.

Het college heeft de gemeenteraad voorstellen gedaan om tot een sluitende begroting te komen. Daarbij zijn bezuinigingen onvermijdelijk, waarbij bijvoorbeeld subsidiebedragen wordt verlaagd of bepaalde niet-wettelijke taken door de gemeente worden geschrapt. De organisaties die hierbij mogelijk worden getroffen, zijn per brief op de hoogte gesteld.

De bezuinigingsvoorstellen worden behandeld tijdens de begrotingsraad op dinsdag 3 november a.s. Deze vergadering is voor iedereen toegankelijk. De vergadering start om 13.00 uur en duurt tot circa 18.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis in Lopik.

De bezuinigingsvoorstellen zijn te vinden door op onderstaande link te klikken.

Gemeente Lopik staat voor forse bezuinigingen