VWE genomineerd voor Data Quality Award

19/10/2009 16:38

VWE

Presentatie 'De wereld achter het kenteken' op Dag van de Datakwaliteit

VWE is genomineerd voor de Data Quality Award 2009. Er zijn vijf genomineerden en VWE neemt het op tegen Philips, Greenpeace, Truvo en PGGM. Inmiddels heeft VWE zijn case gepresenteerd aan de vakjury van de branchevereniging voor dialoogmarketing DDMA. De winnaar wordt 3 november aanstaande bekend gemaakt op de Dag van de Datakwaliteit. Daar geven de genomineerden een presentatie aan het publiek. De titel van de presentatie van VWE is: 'De wereld achter het kenteken'.

De vraag naar gedetailleerde, betrouwbare informatie zowel binnen als buiten de voertuigbranche is sterk toegenomen. VWE heeft daarom veel geïnvesteerd in de verbetering van de kwaliteit van de levering van zijn data. Dit heeft VWE doen besluiten deel te nemen aan de competitie voor de Data Quality Award 2009. De case is bijzonder omdat bij VWE datakwaliteit dient als basis voor nieuwe innovatieve diensten, datakwaliteit direct gerelateerd is aan de omzet en datakwaliteit geen eenmalig project is, maar een continu proces. Voorbeelden zijn de levering van wagenpark- en verkoopcijfers aan klanten als Mercedes-Benz, Peugeot, Harley-Davidson en BOVAG-RAI.

De diensten rondom de levering van data, denk aan voertuiginformatie en wagenparkstatistieken, zijn zover geprofessionaliseerd dat een aparte afdeling datamanagement binnen de organisatie is opgezet. Jasper Verweij, business unit manager: "Wij zijn met datakwaliteit gestart, omdat VWE zijn data aan derden levert. Het is daarom vanzelfsprekend dat we met de dataleveringen aan bepaalde standaards en kwaliteitseisen willen voldoen." Verweij is erg blij met deze nominatie: "Het betekent dat onze inspanningen door specialisten op dit gebied worden gewaardeerd. Ik zie het als een bevestiging dat wij het goed aanpakken."

De DDMA-jury spreekt van mooie cases die een heldere effectieve visie tonen op de rol van datakwaliteit binnen een organisatie. De award is bedoeld voor organisaties die door een investering in datakwaliteit aantoonbare resultaten boeken op het gebied van klanttevredenheid, efficiëntie of omzet. "Het was een lastige beslissing," aldus Kees Groenewoud, juryvoorzitter: "De genomineerden laten een duidelijke visie op datakwaliteit zien. De jury had er een behoorlijke kluif aan om tot een kwalitatieve vergelijking te komen."

VWE bureau voor voertuigdocumentatie en -informatie bv is een zakelijke dienstverlener voor de voertuigbranche en aan de voertuigbranche gerelateerde partijen. Met de verkrijging van het RDW-providerschap in 2001 is VWE uitgegroeid tot een veelzijdige organisatie met honderdvijftig medewerkers, die zich richt op voertuiginformatie, -documenten en RDW-diensten. VWE levert zijn voertuigdata en -informatie aan onder andere importeurs, dealers, verzekeringsmaatschappijen, internetportalen en consumenten- en brancheorganisaties.





http://www.vwe.nl