Gemeente Zijpe


Actie 24 uur niet roken op 3 november van GGD Hollands Noorden Hand knijpt pakje sigareten fijn.jpg

Uitdaging Nicolette van Dam meest in trek bij rokers

Rokers die meedoen aan de 24-uur-niet-rokenactie op 3 november kiezen tot nu toe het meest voor de tegenprestatie van tv-presentatrice Nicolette van Dam. Zij gaat op 3 november, ondanks haar hoogtevrees, de ramen lappen van het 93 meter hoge Beurs-World Trade Center in Rotterdam. Deelnemers aan gezamenlijke 24-uur-niet-rokenactie van GGD Hollands Noorden en STIVORO maken ook kans op een beauty-arrangement, een ipod Nano of een digitale Samsung-camera.

Hiervoor moeten ze zich via www.stivoro.nl aanmelden en de dag na 3 november een vragenlijst over hun ervaringen invullen. Mèlanie Karsten van de GGD Hollands Noorden âZo krijgen we een goed beeld van de deelnemers en hoe ze het vonden om 24 uur niet te roken. Op basis van deze ervaringen krijgt iedere deelnemer online persoonlijke informatie. Deze informatie op maat kan hem of haar vertrouwen geven in een eventuele latere stoppoging. De ervaring leert dat rokers die het een dag vol houden om niet te roken, net dat extra zetje krijgen om er later definitief een punt achter te zetten.â

Â

STIVORO organiseert samen met de GGDâen al jaren een 24-uur-niet-rokendag (voorheen onder de noemer âRokers verdienen ân beloningâ). Ook dit jaar kunnen rokers die op 3 november 24 uur lang geen sigaret of shagje aanraken, daarvoor dus beloond worden. Om rokers extra te stimuleren, hebben tv-presentatrice Nicolette van Dam, judoka Dennis van der Geest en actrice Gigi Ravelli ieder een tegenprestatie in petto waarbij zij hun âangstenâ (respectievelijk hoogtevrees, stuntvliegen en slangen) moeten overwinnen.

Â

De drie BNâers snappen dat 24-uur niet-roken erg moeilijk is en nogal wat vraagt van de rokers. Daarom gaan ze de uitdaging aan. Nicolette van Dam is er in ieder geval niet geruster op geworden. âBij de aftrap van de 24-uur-niet-rokenactie op het dak van het Beurs-WTC stond ik al een beetje te trillen, maar nu het allemaal dichterbij komt, is mijn hoogtevrees niet minder geworden.

Â