Gemeente Zwolle

02.1 Agenda wijkplatform Veerallee 2009-11-03

Algemene gegevens

Datum:3 november 2009
Aanvang:20.00 uur
Locatie:het Lumeijn, Kon. Wilhelminastraat 93

De agenda voor het wijkplatform


1. Opening door de voorzitter Hans Kamphuis


2. Voorstellen nieuwe wijkwethouder Alida Kastelein


3. Verslag van de bijeenkomst van 27 mei 2009. Ook te vinden op deze website.


4. Aanpak geluidshinder A28
Enige jaren geleden zijn er door Rijkswaterstaat spitsstroken in de A28 aangelegd om files te verminderen. De omwonenden mogen hierdoor niet meer geluidhinder ervaren dan daarvoor. In 2006 is de Regio IJssel-Vecht in opdracht van Rijkswaterstaat gestart met een onderzoek of de woningen binnen de invloedsfeer van de A28 voldoen aan de geluidsnormen. Onderzocht wordt of aanvullende maatregelen nodig zijn aan de woningen zelf. Afgelopen jaar was de Veerallee aan de beurt. Projectleider Jacob Vos (Regio IJssel-Vecht) geeft een toelichting op het onderzoek en de uitkomsten ervan.


5. Buurt voor buurt-onderzoek 2009
Sinds 1995 voert de gemeente iedere twee jaar een onderzoek uit in alle wijken van Zwolle om te onderzoeken hoe de inwoners de leefbaarheid en veiligheid waarderen. Nu zijn de uitkomsten van het Buurt voor Buurt onderzoek 2009 bekend. Froukje Idsardi, wijkmanager presenteert de uitkomsten in hoofdlijnen.


6. Actualiteiten:


1. Prinsenpoort, huidige stand van zaken door Mike van Nes, ontwikkelingsmanager van Bouwfonds.

2. Oversteek Kon. Wilhelminastraat- Nieuwe Veerallee, aanpassingen verkeerslichten en in directe omgeving. Omdat de wijkvereniging nauw betrokken is geweest bij de uitwerking van de maatregelen geeft Jacqueline van der Maten een korte toelichting. Op 10 november wordt een verkeerveiligheidsactie gehouden om wijkbewoners en scholieren bewuster te maken van veilig aan het verkeer deelnemen. Korte uitleg door Froukje Idsardi, wijkmanager.

3. Premie op actie - uitvoering planten bloembollen, uitleg door Jaap Schepers, wijkbeheerder.

4. Definitieve versie Wijkanalyse Veerallee - de aanwezige bewoners kunnen een exemplaar meenemen.


7. Rondvraag


8. Sluiting

Bron: Wijkzaken
Datum van 26-10-2009 tot 25-10-2010