Gemeente Vlaardingen


Dak en thuislozenopvang opent deuren

28 oktober 2009

Pand voor opvang dak- en thuislozen aan de Nijverheidsstraat

Foto Roel Dijkstra

Op dinsdag 3 november nemen de eerste bewoners hun intrek in De Elementen, de nieuwe dak- en thuislozenopvang in Vlaardingen. In De Elementen kunnen mensen terecht die door omstandigheden voor korte of langere tijd niet in staat zijn zelfstandig te wonen. Zij worden in De Elementen op weg geholpen naar een zelfstandige toekomst.

Overdag kunnen deze hulpbehoevende mensen terecht voor hulpverlening, recreatie en allerlei activiteiten om weer zelfstandig te leren wonen en werken. s Avonds is er gelegenheid om te eten, te douchen en te slapen. De Elementen telt 25 dagopvangplaatsen, 30 nachtopvangplaatsen en 30 plaatsen voor sociaal pension.

Samenwerking
De nieuwe 24-uursopvang in Vlaardingen kon tot stand komen door samenwerking met Waterweg Wonen en Stichting Onder Een Dak (Stoed.) Het voormalig GAK-gebouw aan de Nijverheidsstraat een pand waarin ondermeer de gemeente en de Lichtblauwe Brigade kantoor houden is door Waterweg Wonen gekocht en verbouwd tot woonvoorziening.

Vlaardingen centrumgemeente
Vlaardingen is de centrumgemeente voor maatschappelijke opvang en crisisopvang voor de regio Nieuwe Waterweg Noord. In De Elementen kunnen hulpbehoevende mensen uit Vlaardingen, Schiedam en Maassluis terecht voor tijdelijk onderdak en begeleiding naar een zelfstandige toekomst. De voorziening is permanent, maar de opvang is tijdelijk. Het is de bedoeling dat zo min mogelijk mensen zo kort mogelijk verblijven.