Provincie Groningen

Reconstructie aansluiting Meerweg-A28 in Haren 28 oktober 2009

In 2010 wordt in opdracht van de provincie Groningen de aansluiting van de A28 op de Meerweg gereconstrueerd. Deze reconstructie is het sluitstuk van maatregelen genomen in het kader van het Transferium Haren. Op 3 november 2009 organiseert de provincie Groningen een informatieavond over de reconstructie van de aansluiting van de A28 op de Meerweg (N861) te Haren. De provincie geeft dan uitleg over de voorgenomen reconstructie. Ook hebben aanwezigen de gelegenheid vragen te stellen over het project. De avond is bedoeld voor omwonenden en bedrijven in het gebied en andere geïnteresseerden. Zij zijn om 19.30 uur van harte welkom in het Mercure Hotel Haren, Emmalaan 33. De zaal is open vanaf 19.00 uur.

Probleem kruispunt Meerweg
Het verkeer heeft op het kruispunt Meerweg in de avondspits moeite de afrit van de A28 op te komen. De weg ligt hier in een scherpe bocht, er moet een fietspad gekruist worden en er is een nabijgelegen uitrit van een aantal bedrijven. Hierdoor ontstaat een situatie waarbij het verkeer op de afrit stil komt te staan en automobilisten risico's nemen om de Meerweg op te komen. Daarnaast worden de bussen vanuit Groningen vertraagd door de verkeersopstopping op de afrit A28. Bovenstaande is voor de provincie Groningen voldoende aanleiding om het kruispunt te reconstrueren.

Oplossing kruispunt Meerweg
De provincie Groningen ziet de aanleg van een rotonde als de beste oplossing voor het kruispunt Meerweg, zowel voor de verkeersveiligheid als de verkeersafwikkeling. Vanwege het gebrek aan ruimte bij de huidige aansluiting van de afrit A28 op de Meerweg wordt de rotonde aangelegd bij de oprit A28. De afrit A28 wordt verlengd en, net als de Meerweg, aangesloten op de nieuwe rotonde. Doordat de kruispunten in de nieuwe situatie op één punt samenkomen ontstaat een overzichtelijke en veilige situatie. De oplossing is tot stand gekomen in overleg met de gemeente Haren en Rijkswaterstaat Noord-Nederland.

Verkeershinder
Gedurende de werkzaamheden in 2010 kan het verkeer hinder ondervinden. Voor de uitvoering van de werkzaamheden is het noodzakelijk de op- en afrit van en naar de A28 en de Meerweg een aantal keren te stremmen. De tijdstippen van de stremmingen zijn in het voorjaar van 2010 bekend en worden vanzelfsprekend tijdig gecommuniceerd.

28 oktober 2009