Gemeente Appingedam

Feestelijke ingebruikstelling Wii-computers zorgcentra in De Zijlen

Op 3 november is de officiële feestelijke ingebruikstelling van de 4 Wii-computers. Burgemeester Pot houdt een toespraakje en de scholieren van het Noorderpoortcollege zullen in De Zijlen de openingshandeling verrichten. Zij, Martijn Mijs, Naomy Bosscher, Dennis Eissens, Carmen Klunder en Andries Moolenaar, zijn het immers die het voorstel hebben bedacht en er de handen voor op elkaar hebben gekregen.

In april van dit jaar kwam op initiatief van de gemeente Appingedam het Jeugdparlement bij elkaar. Dit bestond uit scholieren van het Ommelander College, het Fivelcollege en het Noorderpoortcollege. De scholen brachten alle een voorstel in voor een project dat maatschappelijke betekenis voor de stad moest hebben. Het mocht 1.500 euro kosten; het winnende voorstel zou ook echt worden uitgevoerd.

Uit de drie voorstellen werd, na een levendige discussie, het voorstel van het Noorderpoortcollege gekozen. Dit hield in dat in vier zorgcentra in Appingedam: Solwerd, De Paasweide, Damsterheerd en De Zijlen Wii-computers worden geplaatst, en dat groepjes scholieren met de bewoners gaan gamen. Het contact tussen jong en oud wordt op deze manier gestimuleerd. Bovendien is het leerzaam voor de scholieren om met ouderen om te gaan, en blijven de ouderen op een speelse manier in beweging.

Inmiddels zijn de Wii-computers geïnstalleerd. Na de herfstvakantie gaat het gamen beginnen. De scholen zijn gekoppeld aan de zorgcentra. Het Ommelander College gaat gamen in Damsterheerd/De Paasweide, het Fivelcollege in Solwerd en het Noorderpoortcollege in De Zijlen.

Gewijzigd op: 28-10-2009