Gemeente Zoetermeer

Wethouder Edo Haan opent Resto VanHarte in Buytenwegh

Op dinsdag 3 november vindt de officiële opening plaats van Resto VanHarte in de wijk Buytenwegh. Samen met het Resto aan het Van Doornenplantsoen is dit het tweede Resto VanHarte in Zoetermeer.

De Resto's van VanHarte zijn ontmoetingsplekken waar iedereen, na reservering, kan aanschuiven om voor 5 euro een driegangendiner te nuttigen. Kinderen en mensen met een minimum inkomen (ZoetermeerPas) betalen 2,50 euro. Rondom de maaltijd organiseert Resto VanHarte allerlei thema-avonden en activiteiten om mensen te informeren en met elkaar in contact te brengen.

Unieke gelegenheid om ervaring op te doen
Het initiatief voor dit tweede Resto is genomen in samenwerking met de gemeente Zoetermeer en ROC ID college. U kunt deelnemers van een leerwerktraject aantreffen in de keuken of in de bediening. Otto Jelsma van ROC ID College: `Wij zijn blij met de start van dit Resto in onze school. Voor onze studenten is het een unieke gelegenheid om stage te lopen en ervaring op te doen.' Ook wethouder Edo Haan is tevreden: `Voor de gemeente is dit een bijzondere aanwinst. Het restaurant is niet alleen een leerwerkplek, het is ook een gezellige ontmoetingsplek voor de inwoners van onze stad.' De start van het tweede Resto VanHarte restaurant is mogelijk gemaakt door het Mooiste Contact Fonds, een initiatief van KPN, Fonds 1818 en de gemeente Zoetermeer.

Heeft u zin in een gezellige en betaalbare avond bij Resto VanHarte? Reserveer dan via het gratis telefoonnummer 0800-01514 op maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 12.30 uur. Reserveren kan vanaf tien dagen van tevoren.
Resto VanHarte Buytenwegh vindt u in ROC ID College, Cesar Franckrode 62, 2717 BG Zoetermeer.

Over Resto VanHarte
Resto VanHarte is een landelijke organisatie die zich inzet voor mensen die door de snelle veranderingen in onze samenleving in een sociaal isolement zijn geraakt. Resto VanHarte doet dit door wijkbewoners samen te brengen aan de eettafel. Vaak eten de wijkagent, de imam of de sociaal raadsman mee en vertellen over hun werk in de wijk. Daarnaast zijn er thema avonden, zoals de viering van de Dag van de Vrouw, het Offerfeest en Sinterklaas. Doel is om buurtgenoten van verschillende achtergronden kennis met elkaar te laten maken. Resto VanHarte werkt intensief samen met wijkorganisaties op het gebied van zorg, welzijn, onderwijs, werkgelegenheid, religie, cultuur en veiligheid.

Dit is een gezamenlijk persbericht van Resto Vanharte, ROC ID en de gemeente Zoetermeer.