ABVAKABO FNV

Welzijnswerkers IJsterk leggen dinsdag werk neer

De Amsterdamse stadsdelen Centrum en Westerpark moeten geld beschikbaar stellen voor een doorstart van IJsterk. Doen ze dat niet dan leggen welzijnswerknemers van IJsterk dinsdag 3 november van 14:00 tot 17:00 hun werk neer. De welzijnstak van IJsterk kampt door wanbeleid met financiele problemen en kan niet langer voldoen aan haar verplichtingen. Werknemers van IJsterk zijn al maanden de dupe. De stadsdelen waren op de hoogte en hadden eerder moeten ingrijpen.

Maandagavond om 19:00 uur loopt het ultimatum aan de standsdelen af. Als de zij dan geen toezegging hebben gedaan de onderstaande eisen in te willigen, zien de bond en de werknemers zich genoodzaakt over te gaan tot acties.

ABVAKABO FNV vraagt:

1.Een financiële regeling voor de doorstart met behoud van arbeidsvoorwaarden,

2.Een financiële regeling om boventallig werknemers van werk naar werk te begeleiden,

3.Een onafhankelijk onderzoek naar de oorzaken en de gevolgen van het dreigend faillissement,

4.Een noodfonds voor medewerkers met acute geldnood. (Uiteindelijk te verrekenen met het UWV.)

ABVAKABO FNV heeft met de OR van IJsterk een plan voorbereid voor een doorstart van de organisatie waarbij sprake is van fors verlies van arbeidsplaatsen, met herplaatsing naar ander werk, en het totaal herontwerpen van de organisatiestructuur. Het plan daarvoor ligt klaar en het sociaal plan is akkoord. Nu nog een toezegging van de stadsdelen.
29-10-2009, Welzijn | Meer over: welzijn