Gemeente Rotterdam

De komende week hebben de raadscommissies MVP, FIBS en JOC een reguliere commissievergadering. Daarnaast vindt op donderdag 5 november voor alle commissies een extra commissieronde plaats. In deze vergaderingen worden de fractiestandpunten over de in de begrotingscommissies ingediende moties geïnventariseerd. In de begrotingsraad van 12 november wordt de uitkomst hiervan bekrachtigd. De extra commissieronde wordt live uitgezonden via de webcast.

Commissie Maatschappelijke ondersteuning, Volksgezondheid en Participatie
Dinsdag 3 november, 9.30 uur, raadzaal stadhuis De commissie vergadert over de voortgang in het Plan van Aanpak Maatschappelijke Opvang en de voortgang van de afbouw van de dagloonregeling. De commissie wordt geïnformeerd over de stand van zaken van de opvanglocatie van stichting Arosa aan de Rochussenstraat en over de voortgang in de nazorg van ex-gedetineerde volwassenen en jongeren. Verder staat het uitvoeringsprogramma Woonservicegebieden op de agenda. Hierin wordt een krachtige sociale en fysieke samenhang tussen welzijn, zorg en wonen georganiseerd. Ten slotte spreken de commissieleden over de afdoeningsvoorstellen van twee moties. Het betreft de motie-Verwijs over het ontwikkelen van criteria voor accommodaties en de motie-Strörmann over de Klankbordgroep Emancipatie.

Commissie Fysieke Infrastructuur, Buitenruimte en Sport Woensdag 4 november, 9.30 uur, raadzaal stadhuis De commissie spreekt over de laatste ontwikkelingen rond de realisering van grote bouwprojecten in het centrum. Dit doet zij aan de hand van de monitor Grote Projecten over het 2e halfjaar 2009. Aan de orde komt onder andere het bouwproject De Rotterdam op de Wilhelminakade. Verder staat op de agenda de leegstand van woningen en kantoren in Rotterdam. Bij de bespreking van dit punt betrekt de commissie ook de mogelijke gevolgen van de anti-kraakwet voor de Rotterdamse woningmarkt. Deze wet is onlangs door de Tweede Kamer aangenomen, bespreking in de Eerste Kamer moet nog plaatsvinden.

Commissie Jeugd, Onderwijs en Cultuur
Woensdag 4 november, 14.00 uur, raadzaal stadhuis De commissie bespreekt in haar vergadering van onder andere de afdoeningsvoorstellen van vier moties op het gebied van jeugd en onderwijs. Eerst bespreekt de commissie de afdoening van de moties van raadslid Hagenaars over de kindvriendelijke wijken en hoe schoolpleinen buurtpleinen kunnen worden. Daarna komen aan de orde de motie-De Jong over huiswerkbegeleiding en de motie-Çelik over het op peil houden van het investeringsniveau voor onderwijshuisvesting. Verder licht mevrouw Linders van de Internationale Beeldencollectie (IBC) toe wat het IBC doet en geeft zij inzicht in het programma van het IBC. Tot slot kan de commissie haar wensen en bedenkingen uiten met betrekking tot het principebesluit van het college om de Bibliotheek Rotterdam te verzelfstandigen.

Extra commissieronde Begroting 2010 op 5 november Op donderdag 5 november hebben alle commissies een extra vergadering waarin de fractiestandpunten over de in de begrotingscommissies ingediende moties worden geïnventariseerd. De commissie Economie, Sociale Zaken, Haven, Milieu en Vervoer behandelt in haar vergadering bovendien de beleidsvelden Economie en Verkeer en Vervoer, vanwege de afwezigheid van wethouder Vervat op 29 oktober.

Raadpleeg hier het Overzicht van moties en amendementen Begroting 2010. Dit betreft de moties en amendementen die in de begrotingscommissies van 27 tot en met 29 oktober zijn ingediend. Bij 'Kijk ook op' kunt u doorklikken naar de volledige teksten van de begroting.

Hieronder een overzicht van de tijdstippen waarop de verschillende commissies op donderdag 5 november vergaderen. Alle vergaderingen vinden plaats in de raadzaal van het stadhuis. Deze vergaderingen worden live uitgezonden via de webcast.

Commissie Economie, Sociale Zaken, Haven, Milieu en Vervoer 9.00-11.00 uur
Commissie Fysieke Infrastructuur, Buitenruimte en Sport 11.00-12.30 uur
Commissie Jeugd, Onderwijs en Cultuur 13.00-14.30 uur Commissie Maatschappelijke ondersteuning, Volksgezondheid en Participatie 14.30-16.00 uur
Commissie Bestuur, Veiligheid en Middelen 16.00-17.30 uur