Politie Gelderland-Midden

Zaak Duiven in Opsporing Verzocht en op hyves

Publicatiedatum: 2-11-2009 15:19:08

Duiven - Dinsdag 3 november besteedt het programma Opsporing Verzocht uitgebreid aandacht aan het misdrijf waarbij een 89-jarige vrouw uit Duiven ernstig gewond raakte.

In een woning aan de Parallelweg raakte in de nacht van vrijdag op zaterdag 19 september een 89-jarige vrouw levensgevaarlijk gewond. Nu ruim een maand later ligt de vrouw nog steeds in coma. De politie gaat er vanuit dat de vrouw slachtoffer is geworden van een misdrijf en heeft daarom een Team Grootschalige Opsporing (TGO) opgericht. Zo'n 30 rechercheurs onderzoeken verschillende scenario's in de hoop één of meerdere verdachten te kunnen aanhouden.

Getuigen
In de uitzending vraagt de politie speciale aandacht voor een donkerkleurige Volkswagen Golf die vrijdagavond 18 september nabij de woning van het slachtoffer langs de Parallelweg geparkeerd zou hebben gestaan. Ook is rond middernacht een beige/grijze scooter zonder verlichting gezien door getuigen. In de uitzending wordt dit gereconstrueerd.

Verder komt de politie nog steeds graag in contact met twee hardlopers. Mogelijk hebben zij iets gezien van de overval en kunnen ze de politie voorzien van aanvullende informatie. Ook anderen die iets gezien of gehoord hebben van de overval worden verzocht zich te melden bij de recherche.

Hyves
Naast Opsporing Verzocht grijpt de politie ook de mogelijkheden aan van digitaal vriendennetwerk Hyves. Met bijna twee miljoen leden vormt Hyves een belangrijke informatiebron. De woning van het slachtoffer ligt aan een route waar veel jongeren fietsen. Daarom vraagt de politie om informatie bij ruim honderdduizend hyvesleden in de omgeving van Duiven. Het adres van de Hyve van politie Gelderland-Midden is: http://gelderland-midden.hyves.nl/

Als u die bewuste avond of nacht iets verdachts gezien of gehoord heeft in de omgeving van de Parallelweg in Duiven, bel dan met de (gratis) opsporingstiplijn 0800-6070. Anoniem reageren kan ook via Bel M 0800-7000.

Opsporing Verzocht is elke dinsdagavond te zien op Nederland 1 om 21.50 en de herhaling op woensdag om 10.05 uur op Nederland 2.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---