Oranjefonds


Staatssecretaris opent fototentoonstelling Kleurrijk Welzijn

Utrecht, 2 november. In de centrale hal van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) opent staatssecretaris Bussemaker 3 november de fototentoonstelling Kleurrijk Welzijn. Deze tentoonstelling belicht zestien welzijnwerkers van nu. Zij spreken over de impact van hun werk in multiculturele buurten. Het Oranje Fonds toont met deze tentoonstelling de positieve bijdrage van welzijnswerk aan leefbaarheid en sociale cohesie.

De tentoonstelling bestaat uit een serie grote, sprekende fotos en geluidsfragmenten van zestien welzijnswerkers. De geportretteerden werken allemaal in een multiculturele context, zijn oude rotten in het vak én vertegenwoordigers van de nieuwe generatie professionals. De tentoonstelling reist in ongeveer twee jaar langs allerlei grote en middelgrote steden.

Het Oranje Fonds wil welzijnsorganisaties in staat te stellen beter en efficiënter te opereren in een multiculturele context. Daarom startte het Fonds samen met MOVISIE, in 2004 het driejarige project De Multiculturele Buurt. Ruim dertig welzijnsorganisaties in heel Nederland namen met succes deel. Aanvullend aan het project is de website www.kleurrijkwelzijn.nl ontwikkeld. De tentoonstelling is een vervolg hierop. Met deze expositie toont het Oranje Fonds dat het welzijnswerk bijdraagt aan de leefbaarheid en de sociale cohesie in multiculturele buurten.

Het Oranje Fonds is het grootste fonds op sociaal gebied. Per jaar wordt ongeveer 23 miljoen euro uitgekeerd aan welzijnsprojecten in Nederland, op de Nederlandse Antillen en op Aruba. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij en de Lotto. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Fonds.

Meer weten?
Kijk op www.oranjefonds.nl/tentoonstelling