Dienstenbond CNV

Nieuws

3 november 2009

Ondernemingsraad drukkerij Telegraaf schuwt gang naar rechter niet

OR ziet geen andere mogelijkheid meer om slepend conflict op te lossen

De ondernemingsraad van de rotatiedrukkerij van de Telegraaf heeft een advocaat in de arm genomen vanwege een conflict met de directie over extra vakantiedagen. Sinds jaar en dag krijgen medewerkers van de Rotatiedrukkerij Voorburgwal drie extra vakantiedagen per jaar voor het draaien van nachtdiensten in een wisselend weekrooster.

Eind 2007 zijn die roosters gewijzigd en heeft de directie eenzijdig besloten de extra dagen niet langer toe te kennen. Volgens de OR onterecht, vooral ook omdat die afspraken voor een deel zelfs verankerd zijn in individuele arbeidsovereenkomsten.

In een brief gedateerd 26 oktober 2009 eist de advocaat bij monde van de werknemers dat de directie binnen acht dagen aangeeft de verlofdagen alsnog te respecteren. Zo niet, dan wendt de OR zich tot de rechter. Bestuurder van CNV Media, Peter Bloemendaal: "Het is spijtig dat zo lang overleg niets heeft opgeleverd. Het is dan begrijpelijk dat de OR het zicht op een oplossing kwijt raakt en kiest voor de gang naar de rechter."