Project Gemeente Westland


Sloop leegstaande panden Kerkplein en Choorstraat in Monster

Publicatiedatum: 03-11-2009

De gemeente Westland gaat tussen half november en de jaarwisseling de leegstaande panden aan het Kerkplein en de Choorstraat in Monster slopen. De panden vormen een onderdeel van het project Molenbrink waarvan de gemeente sinds kort eigenaar is. Hoewel er nog een keuze gemaakt moet worden uit de verschillende uitvoeringsvarianten, staat nu al vast dat de huidige opstallen moeten worden gesloopt. In verband met het uiterlijk aanzien en de risico's die aan de leegstaande panden verbonden zijn, wil de gemeente daar niet langer mee wachten.

Tijdelijk wegvallen van 6 parkeerplaatsen (blauwe zone) Van een gedeelte van de parkeerstrook (6 parkeerplaatsen) aan de zijde van het Kerkplein kan gedurende de werkzaamheden geen gebruik worden gemaakt. Na de sloopwerkzaamheden worden er extra (tijdelijke) parkeerplaatsen toegevoegd. Die worden gefaseerd aangelegd. De bestaande gehandicaptenparkeerplaats op het Kerkplein ter hoogte van de apotheek blijft beschikbaar.

Afsluitingen
In principe worden er geen wegen afgesloten voor het verkeer. Mocht dat bij sloopwerkzaamheden direct aan de openbare weg niet anders kunnen, dan wordt daar voor een zo korte mogelijke periode een uitzondering op gemaakt. Verkeersregelaars zullen dit aangegeven.

Afwikkeling sloopvrachtverkeer
Alle aan- en afvoer van het sloopvrachtverkeer verloopt rechtstreeks via de Havenstraat, onder begeleiding van verkeersregelaars. Van en naar de Havenstraat moet het sloopverkeer stapvoets rijden.