Gemeente Oldebroek


Veel belangstelling voor dorpsgesprek 't Loo

Starterswoningen, huisnummering, groenafval en de bomenkap langs de Bovenheigraaf. Dit waren een paar van de onderwerpen tijdens het jaarlijkse dorpsgesprek in 't Loo. Vorige week maandag kwamen ruim 40 personen af op een gesprek met burgemeester en wethouders van Oldebroek. Ook de wijkagent, deltaWonen, het sociaal cultureel werk en diverse raadsleden waren van de partij.

Veel informatie
Na de opening door burgemeester Zielhuis kregen de bewoners veel informatie over de ontwikkelingen in het dorp. Dorpscontactambtenaar Peter Zoombelt vertelde de zaal over het project Dorpen in Beeld. Hij ging in op welke manier de gemeente het contact met de inwoners wil verbeteren. Wijkagent Marten Wiessenberg gaf uitleg over de speerpunten van de politie in 2009. De klankbordgroep 't Loo stelde zich aan de inwoners voor. Woordvoerder Dirk Fobbe legde de zaal uit wat de klankbordgroep doet en op welke manier zij bereikbaar is. Marten Muller hield een presentatie over de dienstverlening door de gemeente. Uit onderzoek bleek dat de gemeente het best goed doet, maar dat het altijd beter kan. Uitgangspunt voor 2010 is dat de gemeente alle brieven op tijd gaat beantwoorden.

Vragen aan het college
De aanwezigen hadden maar een paar vragen aan het college. Die gingen onder meer over de bouw van de starterswoningen, de ontwikkelingen op sportpark Stuivezand en de huisnummering in het buitengebied. Ook werd gesproken over het afvalbeleid. De vragenronde werd afgesloten met een discussie over de bomenkap langs de Bovenheigraaf. De bezwarenprocedure tegen de verleende kapvergunning loopt nog. Wethouder Klein gaf aan dat het college bezig is met het voorbereiden van een noodmaatregel om de slechtste stukken van het fietspad nog vóór de winter te herstellen.

Verslag
Iedereen die aanwezig was bij het dorpsgesprek ontvangt een verslag van de avond. Hierin staan ook de afspraken die het college maakte met de inwoners van 't Loo. De afsprakenlijst staat ook op www.oldebroek.nl/actueel/dorpen in beeld.

Dorpsplan 't Loo niet ontvangen?
Hebt u geen dorpsplan ontvangen, bel dan met dorpscontactambtenaar Peter Zoombelt (0525) 638237 of mail naar dorpsambtenaren@oldebroek.nl. U kunt het dorpsplan ook bekijken op www.oldebroek.nl.