Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 09.25 uur

Utrecht, 03-11-2009

Gewapende overval

UTRECHT Op een huis aan het Bankaplein vond maandagavond een gewapende overal plaats. De bewoners werden het slachtoffer.

Rond 20.50 uur werd bij een huis aan het Bankaplein aangebeld. De 35-jarige bewoner deed de deur open en werd direct door twee mannen naar binnen geduwd. De Utrechter schreeuwde, waarop zijn 33-jarige echtgenoot ook naar de voordeur kwam. Ook zij werd door de overvallers de woning ingeduwd. Onder bedreiging van vermoedelijk een vuurwapen werd het tweetal gedwongen op de grond te gaan liggen.

De overvallers namen onder andere bankpassen mee. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht centrum,

tel.: 0900 88 44.

Straatroof

UTRECHT Op de Jutfaseweg vond maandagavond een beroving plaats, waarbij een vrouw het slachtoffer werd.

Een 30-jarige vrouw uit Utrecht fietste omstreeks 19.05 uur over de Jutfaseweg. Plotseling werd de vrouw ingehaald door een scooter met twee jongens er op. In het voorbijrijden trok de passagier aan de tas van de vrouw, die aan haar stuur hing. De Utrechtse wist met moeite overeind te blijven. De verdachten gingen er met de tas met hoge snelheid vandoor in de richting van het centrum. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht zuid, tel.: 0900 88 44.

Gewapende overval

UTRECHT Een eigenaar van een winkel aan de Kanaalstraat zag maandagmiddag kans om een overvaller uit zijn winkel te werken.

Een eigenaar van een winkel aan de Kanaalstraat stond omstreeks 17.50 uur te werken in zijn winkel. Plotseling kwam een man de winkel binnen en sprong boven op de balie. De man sloeg zonder enige aanleiding de 49-jarige man uit Utrecht in zijn gezicht. De Utrechter had het idee dat hij overvallen werd en pakte een slagwapen. Hierbij ging hij achter de overvaller aan. De overvaller vluchtte zonder buit de winkel uit en rende weg in de richting van de Javastraat.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze overval. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht centrum, tel.: 0900 88 44.

Aanrijding letsel

UTRECHT Bij het knooppunt Rijnsweerd vond maandagmorgen een eenzijdige aanrijding plaats. Hierbij raakte een vrouw gewond.

Een 36-jarige vrouw uit Maarn reed omstreeks 04.40 uur met haar auto over de

Rijksweg A27. Ter hoogte van de overgang naar de Rijksweg A12 raakte de vrouw de macht over het stuur kwijt en vloog uit de bocht. De politie kwam ter plaatse en trof de vrouw naast haar auto aan. De automobiliste werd met onbekend letsel naar het UMC in Utrecht overgebracht. De politie heeft het vermoeden dat de vrouw onder invloed was. In het ziekenhuis is ter bepaling van het bloedalcoholgehalte een bloedproef afgenomen. De uitslag daarvan laat enkele weken op zich wachten. Aan de hand van de uitslag daarvan, wordt proces-verbaal tegen de Maarnse opgemaakt.

Gewapende overval

UTRECHT Maandagmiddag vond op een winkel aan de Doornburglaan en gewapend overval plaats.

Omstreeks 16.35 uur kwam een man de winkel binnen. De man liep naar één van de medewerksters en bedreigde haar met vermoedelijk een vuurwapen. De man eiste geld en nam de vrouw mee naar een kantoortje. Na de overval ging de verdachte er met een onbekende buit in de richting van de Prinses Margrietstraat vandoor. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau

Utrecht noord, tel. : 0900 88 44.