'Akoestisch' tapijt moet rust brengen in school, ziekenhuis en kantoor

03/11/2009 09:35

Het PR Bureau

Waalwijk, 3 november 2009 - Tapijtfabrikant DESSO introduceert een nieuw type tapijt dat speciaal is ontworpen voor het verbeteren van de akoestiek in ruimtes: SoundMaster. Dit nieuwe tapijt, dat volledig uit gerecyclede materialen bestaat, zorgt voor een sterke geluidsabsorptie en verbetert daarmee de akoestiek in ruimtes met 60 procent(1). DESSO richt zich met SoundMaster met name op scholen, ziekenhuizen en kantoren. "Een prettige akoestiek is voor mensen erg belangrijk. Voor leerlingen en kantoorpersoneel bevordert het de concentratie en voor patiënten een spoedig herstel," aldus Alexander Collot d'Escury, Chief Commercial Officer van DESSO.

DESSO SoundMaster is geheel gemaakt van gerecyclede materialen wat in lijn is met de Cradle-to-Cradle filosofie volgens welke DESSO haar bedrijf ingericht heeft. Volgens deze filosofie dienen producten te worden gerecycled of - nog beter - in hun geheel te worden gebruikt als grondstof voor nieuwe producten ('geupcycled').

Geluid lastig te beheersen

Collot d'Escury: "Het is lastig om het geluidsniveau in ruimtes te beheersen. Dit wordt bepaald door talloze factoren, zoals de inrichting, de afmetingen en de vorm van een ruimte, maar ook door de constructie van plafonds, wanden en vloeren. Vooral in oudere gebouwen is de akoestiek een complexe aangelegenheid. Een vloer leggen is dan vaak makkelijker - en bovendien aanzienlijk goedkoper - dan het aanpassen van de plafond of wandconstructie."

Tapijt reduceert contactgeluiden in het algemeen met 20 tot 30 decibel. Met SoundMaster wordt een extra reductie van meer dan 10 decibel gerealiseerd ten opzichte van de standaardwaarde. "We hebben gemerkt dat akoestiek voor veel scholen een belangrijke rol speelt bij het creëren van een goed leerklimaat," aldus Collot d'Escury. "En met de trend van open kantoorruimtes en flexibele werkplekken is het ook voor kantoren zinvol om geluidsarme ruimtes te realiseren."

Over DESSO

Al meer dan 80 jaar toont DESSO zich een betrouwbare partner als producent van tapijt, met toepassingen in kantoren, openbare gebouwen, scholen, ziekenhuizen en vliegtuigen. Duurzaamheid en creativiteit zijn belangrijke kernwaarden die tot uitdrukking komen in het ontwerp en de Cradle to Cradle-doelstellingen. Tot zijn klanten rekent DESSO onder andere de Rabobank, ABN AMRO, KPN, KLM, Marriot Hotels en Virgin Atlantic. www.DESSO.com.

(1) Bij proeven volgens ISO-norm 354, uitgevoerd in samenwerking met het erkende Duitse testinstituut SWA.





http://www.desso.com