Gemeente Alphen aan den Rijn

Rank ontvangt eerste Verkeersveiligheidslabel School op Seef

Basisschool De Rank ontvangt eerste Verkeersveiligheidslabel School op Seef

Op maandag 2 november om 11.00 uur ontving basisschool De Rank aan het Lauraplein als eerste school in de Rijnstreek het verkeersveiligheidslabel School op Seef. Wethouder Hans Groen in t Wout (Verkeer) overhandigde het label aan de directie van de school, de heren Paul van der Leek en Enno Dotinga. De Rank heeft het label verdiend voor haar structurele inzet op het gebied van verkeerseducatie en -veiligheid in en om de school. Driehonderd kinderen lieten een ballon op. Een aantal kinderen namen deel aan een demonstratie van een praktijkles Verkeer.

Binnen School op Seef bestaat sinds vorig jaar de mogelijkheid voor scholen om zich te certificeren als verkeersveilige school. Een school maakt zo haar inspanningen op het gebied van verkeerseducatie en veiligheid voor de kinderen in het verkeer zichtbaar. De Rank is getoetst op theoretische en praktische verkeerseducatie, een structurele en planmatige organisatie, communicatie met ouders, en een veilige schoolomgeving en school-thuisroutes. Ook basisschool De Torenvalk in Leimuiden heeft het certificaat ontvangen.

Het verkeerseducatieprogramma School op Seef is ontwikkeld door het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland. Uitgangspunt van School op Seef is een veilige, maar vooral ook zelfstandige deelname van kinderen in het verkeer. Het programma sluit aan bij het convenant Duurzaam Veilig. De gemeente ondersteunt hierin initiatieven aan de leeftijdsgroep 0-18 jaar om goed verkeergedrag en de juiste vaardigheden in het verkeer aan te leren. Wethouder Hans Groen in t Wout: De praktische vaardigheden en gedragsregels die worden opgedaan op peuterspeelzalen en kinderdagverblijven, op basisscholen en op het voortgezet onderwijs zijn heel hard nodig in het dagelijks verkeer. Kinderen moeten veilig over kunnen steken en bijvoorbeeld weten hoe ze zichtbaar zijn en hun plaats op de weg kennen.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 0900 - 481 11 11

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn