Gemeente Helmond


Inzamelen plastic verpakkingsafval

Volgende week wordt er weer plastic verpakkingsafval ingezameld. De afvalzakken moeten voor half acht 's morgens aan de straat worden gezet.

Helmond is vorige maand gestart met het gratis gescheiden inzamelen van plastic verpakkingsafval. Lege plastic verpakkingen zoals drankenflesjes, shampoo- en wasmiddelen- flacons, kunt u één keer in de vier weken apart inleveren in een speciale plastic afvalzak.

Vroeg aan de straat zetten
Het plastic verpakkingsafval mag u alleen aanbieden in de speciale transparante zakken die u van de gemeente heeft ontvangen. Gebruik geen andere zakken want die worden niet meegenomen. Belangrijk is wel dat de volle afvalzak op de inzameldag vóór half acht s morgens aan de straat wordt gezet.

Eén keer per vier weken inzamelen
Let op, het kunststof wordt één keer in de vier weken wel op dezelfde dag, maar niet op hetzelfde tijdstip ingezameld als de GFT-container! De plastic zakken worden de komende tijd opgehaald in de weken 46, 50,
1 en 5 (2010). De inzameling gebeurt op dezelfde dag als het GFT afval in uw wijk wordt opgehaald. Dit geldt ook voor de bewoners van de hoogbouw-adressen. Zij kunnen de plastic zakken aan de openbare weg aanbieden, dus niet in de containervoorziening! Mogelijk dat dit in de toekomst verandert.
In De Veste in Brandevoort kan het plastic verpakkingsafval op de dag van de inzameling (vrijdag) worden aangeboden aan de openbare weg, dus niet op het binnenterrein. Mocht u niet weten op welke dag het gft in uw wijk wordt ingezameld, dit kunt u zien in het Ophaalschema containers in de Milieuwijzer 2009 (tabblad huisvuil).