Staatssecretaris De Vries bezoekt Nederlandse militairen

Staatssecretaris van Defensie, Jack de Vries, bezoekt op 3 en 4 november Nederlandse militairen op Kreta. Hij spreekt daar onder meer met organisatoren en deelnemers van het adaptatieprogramma. Dit programma is opgezet voor alle militairen als schakel tussen de missie in Afghanistan en de thuiskomst. Tijdens een kort verblijf op Kreta worden de militairen met ontspanningsactiviteiten en gesprekken met zorgverleners voorbereid op hun terugkeer.

Aansluitend bezoekt de staatssecretaris samen met de commandant luchtstrijdkrachten Jac Jansen de oefening Special Project Optic Windmill. Tijdens deze internationale oefening lanceren Nederlandse Patrioteenheden vier raketten op luchtdoelen. Aan de oefening wordt deelgenomen door eenheden van de Groep Geleide Wapens van luchtmachtbasis De Peel en militairen van het Air Operations Control Station Nieuw Milligen. De buitenlandse deelname bestaat uit een Duits fregat, Griekse luchtafweereenheden, Griekse F-16's en een Grieks AWACS-vliegtuig.

De oefening is door de Koninklijke Luchtmacht georganiseerd en geldt binnen de Navo als een toonaangevende luchtverdedigingsoefening.

Noot voor redacties (