Gemeente Overbetuwe


Resultaten actie met rollertestbank op middelbare scholen
---

In oktober is de politie op bezoek geweest bij de middelbare scholen in Overbetuwe met de rollertestbank. Hierop konden leerlingen het vermogen van hun brommer of scooter testen. Ook werd meteen de verlichting gecontroleerd.

Resultaten

Bij het Westeraamcollege in Elst zijn 14 brommers/scooters gecontroleerd. Vijf hiervan kwamen over het maximale vermogen heen. Bij het HPC in Zetten zijn 35 brommers/scooters gecontroleerd. Eén kon veel te hard, er zijn meteen afspraken gemaakt met de eigenaar. 25 andere brommers/scooters kwamen ook over het maximale vermogen, maar dit waren geringe overschrijdingen. Er werden tijdens de actie geen bekeuringen uitgeschreven. De komende tijd wordt er wel extra gecontroleerd door de politie op de schoolroutes waarbij wél bekeurd wordt.

Ook het OBC Elst zou een bezoekje krijgen met de rollertestbank. Door miscommunicatie is dit helaas niet gebeurd. Wel zijn eind september de fietsen gecontroleerd op verlichting en remmen.

Gas terug!

De actie is onderdeel van de verkeerscampagne âGas terug!â. Deze campagne is gericht op jongeren die brommer of scooter rijden. Het doel is de overlast voor anderen te verminderen en veilig rijgedrag te stimuleren. De boodschap luidt: âCool op je scooter. Cool in het verkeer!â.
Gas Terug