Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Bemmelnaar opgepakt na aanrijding

Publicatiedatum: 3-11-2009 10:24:33

ARNHEM - De politie heeft maandagavond 2 november op het Kleefseplein in Arnhem een 40-jarige man uit Bemmel aangehouden wegens het doorrijden na een aanrijding. De man wordt bovendien het rijden onder invloed verweten en rijden zonder rijbewijs. Bij de aanrijding raakte overigens niemand gewond.

Volgens getuigen zou de Bemmelnaar rond elf uur op de Ir. Molsweg tegen een verkeerszuil zijn gebotst die daardoor op de weg kwam te liggen. Een andere bestuurder had de zuil niet meer kunnen ontwijken en had vervolgens ook schade opgelopen. Ook zou er een bijna aanrijding zijn geweest met een andere automobilist. Op aanwijzingen van getuigen werd de Bemmelnaar stilstaand in zijn beschadigde auto aangetroffen op het Kleefseplein. De man was kennelijk onder invloed van alcohol maar weigerde mee te werken aan een ademonderzoek. Bovendien bleek het rijbewijs van de Bemmelnaar eerder te zijn ingevorderd. De man, die bekend staat als veelpleger, is ingesloten. (056831)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Bestuurder (84) onwel, auto tegen boom

Publicatiedatum: 3-11-2009 10:24:05

ARNHEM - Op de Ernst Casimirlaan in Arnhem is maandagavond een auto tegen een boom gereden vermoedelijk doordat de bestuurder onwel werd. De bestuurder, een 84-jarige man uit Arnhem, is daarna met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde rond half zeven. Volgens de politie was er geen drank in het spel.
(056800)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Aanrijding met scootmobiel, Arnhemmer lichtgewond
Publicatiedatum: 3-11-2009 10:23:30

ARNHEM - Bij een aanrijding tussen een scootmobiel en een auto op de Dr. C. Lelyweg in Arnhem is maandagmiddag een 74-jarige Arnhemmer lichtgewond geraakt. De man raakte rond één uur betrokken bij een aanrijding met een 40-jarige automobilist uit Rheden. Volgens de politie zou de Arnhemmer geen voorrang hebben verleend aan de automobilist, die van rechts kwam. Bij de daaropvolgende aanrijding viel de scootmobiel om en liep de Arnhemmer letsel op. De man werd terplekke behandeld door ambulance personeel maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
(056650)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Stel aangehouden na diefstal portemonnee

Publicatiedatum: 3-11-2009 10:22:56

ARNHEM - Een 26-jarige man en een 29-jarige vrouw uit Arnhem zijn maandagmiddag 2 november in Arnhem door de politie aangehouden wegens winkeldiefstal. De twee zouden in een warenhuis aan de Ketelstraat een portemonnee ter waarde van 75 euro hebben gestolen. Een beveiliger betrapte het stel toen ze de buit verstopten in een kinderwagen. De vrouw ontkende later elke betrokkenheid; de man bekende de diefstal. De twee zijn na verhoor vrijgelaten in afwachting van een beslissing van justitie.
(056772)

Winkeldieven in Arnhem betalen, naast een eventuele boete of andere strafmaatregel, een schadevergoeding voor de overlast die zij winkeliers bezorgen. Het Regionaal Platform Criminaliteitsheersing (RPC) Gelderland-Midden is sinds 1 juni met het project `Winkeldief dubbel gepakt' gestart.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053