Senternovem

03-11-2009 | Eco-Innovation - Presentatie van overzicht eerste toegekende projecten uit de call 2009 CIP Eco-Innovation

De call 2009 van het Europese programma op Eco-Innovatie is in september gesloten. Vorige week zijn de eerste voorlopige resultaten gepubliceerd.

Het overzicht van toegekende projecten binnen het CIP programma Eco-Innovatie is beschikbaar gemaakt. Hieruit blijkt dat 17 Nederlandse partijen een grant gekregen hebben, met een totaal EU co-financiering van 2,8 miljoen euro (10 procent van het totale EU budget voor Eco-Innovatie projecten 2009).

Wilt u deze kans niet missen en heeft u een innovatief product of proces dat geïmplementeerd kan worden op de Europese markt dan is er volgend jaar weer een kans. De focus van dit programma is op reeds ontwikkelde producten/processen en diensten die moeite hebben om de Europese markt binnen te dringen en die een effect hebben op milieu impact. Onderzoek wordt dus niet gesubsidieerd. De deelname van het MKB wordt sterk gestimuleerd. De call voor Eco-innovation 2010 gaat in april open en sluit waarschijnlijk in september 2010 en het budget is verhoogd tot 35 miljoen euro.

Meer informatie kunt u ook vinden op de website van het CIP Eco-Innovation Programma.

Wilt u hierover geïnformeerd worden, neem dan contact op met Christian Jagersma.