Provincie Noord-Holland

Meer vulpunten voor aardgas en bio-ethanol

02 november 2009

Om de aanleg van vulpunten voor aardgas en bio-ethanol te stimuleren, stellen Gedeputeerde Staten van Noord-Holland een bedrag van ⬠340.000,- beschikbaar.

Tankstationhouders kunnen binnenkort subsidie aanvragen waarmee zij ongeveer 25% van de aanlegkosten van vulpunten voor alternatieve brandstoffen kunnen bekostigen. Voor aardgasvulpunten stelt de provincie ⬠240.000,- beschikbaar, voor bio-ethanolvulpunten ⬠100.000,-.

De provincie Noord-Holland stimuleert vraag en aanbod van alternatieve brandstoffen (aardgas, groengas en bio-ethanol) om de luchtkwaliteit van Noord-Holland te verbeteren en de uitstoot van CO2 te beperken, vanwege de klimaatverandering en om het schaarser worden van fossiele brandstoffen op te vangen.

Vraag en aanbod van alternatieve brandstoffen komen nauwelijks van de grond. Aardgasvoertuigen worden weinig aangeschaft omdat er nog niet genoeg vulpunten zijn. Tankstationhouders investeren onvoldoende in vulpunten omdat er geen afnemers zijn. Via de subsidieregeling wil de provincie dit doorbreken.

Met deze subsidieregeling neemt de provincie deel aan de vulpuntenregeling van het ministerie van Verkeer & Waterstaat. Verwacht wordt dat de subsidie in de loop van november 2009 bij Senter Novem aangevraagd kan worden.

---