Gemeente Coevorden

Collectieve zorgverzekering

De gemeente Coevorden heeft ook voor 2010 een contract met zorgverzekeraar Groene Land Achmea om haar minima een collectieve zorgverzekering aan te bieden. Het gaat om verzekeringen voor mensen met een bijstandsuitkering, maar ook voor inwoners met een inkomen tot 120 procent van de bijstandsnorm.

De collectieve zorgverzekering bestaat uit de Basisverzekering (de Beter Af Polis), de Beter Af Plus Polis 3 sterren en de Beter Af Tandarts Polis 2 sterren van Groene Land Achmea, met daarbij het Gemeente Extra Plus Pakket voor zaken als een bril of eigen bijdragen voor bijvoorbeeld de thuiszorg of kraamzorg. Het gaat daarbij om kosten waarvoor mensen op dit moment een beroep kunnen doen op de bijzondere bijstand.

Let op!
In het Gemeente Extra Plus Pakket is ook de vergoeding voor het eigen risico van maximaal EUR 155,- opgenomen. Dit betekent dat u over 2009 geen eigen risico meer hoeft te betalen. De eigen bijdrage die u moet betalen voor de WMO of AWBZ is ook in het pakket opgenomen.

Door deze kosten ook te verzekeren is het voor mensen makkelijker om dergelijke zaken te regelen. Bovendien hoopt de gemeente Coevorden, dat hierdoor minder mensen een beroep op de bijzondere bijstand doen.

Op de premie van de Aanvullende verzekering en het Tand Totaal pakket ontvangt u 12,5 % korting. Op de basisverzekering ontvangt u 7,5 % korting. Uw voordeel kan oplopen tot enkele honderden euro's per jaar. Het gemeente-extra pakket is gratis.

Meer informatie?
Voor aanvraagformulieren en voorwaarden kunt u contact opnemen met de afdeling Publieksservice Loket Werk Inkomen & Zorg of het WMO loket, telefoonnummer: 14 0524. Dit het nieuwe telefoonnummer van de gemeente Coevorden vanaf 2 november. Voor 1 december 2009 moeten de aanvraagformulieren bij de gemeente zijn ingeleverd.

Wat is het minimumniveau?

Wat is het minimumniveau?

Als uw inkomen lager of gelijk is aan de 120% bijstandsnorm kunt u zich aanmelden voor de collectieve zorgverzekering van de gemeente Coevorden. Als er sprake is van inwonende personen, kostgangers, onderhuurders etc. kan de norm lager zijn. De bijstandsnormen kunt ju raadplegen op coevorden.rechtopbijstand.nl