Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Fietser gewond na val

Publicatiedatum: 3-11-2009 11:12:58

BEMMEL - Op de Karstraat in Bemmel is vanochtend, dinsdag 3 november, een 42-jarige fietser uit die plaats gewond geraakt na een val met zijn fiets. Het slachtoffer werd na een melding rond kwart voor acht gewond op straat aangetroffen. Vermoedelijk was de man bij het nemen van een bocht onderuit gegaan. De Bemmelnaar bleek een hoofdwond te hebben opgelopen en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie was er geen drank in het spel. (056887)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Westervoorter verdacht van diefstal en/of heling
Publicatiedatum: 3-11-2009 11:08:01

WESTERVOORT/ARNHEM - De politie heeft in de vroege ochtenduren van dinsdag 3 november een 24-jarige man uit Westervoort aangehouden op verdenking van heling en/of diefstal van een motorfiets. In de zaak werd eerder al een 18-jarige jongen uit Westervoort aangehouden.

Surveillerende agenten troffen in de nacht van zondag 1 op maandag 2 november in de Arnhemse wijk Malburgen de 18-jarige verdachte aan met een gestolen motor. Daarbij was ook een bestelwagen aangetroffen waarvan de bestuurder kans had gezien er vandoor te gaan. De bestelwagen werd later zonder bestuurder aangetroffen met daarin nog een gestolen motor (zie persbericht van maandag 2 november). In het daaropvolgende onderzoek kwam de 24-jarige Westervoorter ook als verdachte in beeld. Beide mannen zitten nog vast. (056410)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Babbericher belandt in ziekenhuis na aanrijding
Publicatiedatum: 3-11-2009 11:07:05

DUIVEN - Een 53-jarige fietser uit Babberich is maandagmiddag 2 november in het ziekenhuis beland nadat hij in Duiven betrokken was geraakt bij een aanrijding. De man reed rond twee uur vanaf een bedrijfsterrein aan de Marketing de weg op. Daarbij zag hij kennelijk een nadere automobilist, een 44-jarige man uit Didam, over het hoofd. De Didammer zag geen kans meer de fietser te ontwijken waarna een aanrijding volgde. Het slachtoffer is met heupklachten ter controle naar het ziekenhuis gebracht.
(056705)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Velpse (71) gewond na val van trap

Publicatiedatum: 3-11-2009 11:06:28

DUIVEN - Een 71-jarige vrouw uit Velp is maandagmiddag 2 november gewond geraakt na een val van een trap in een warenhuis aan de Biograaf in Duiven. Het slachtoffer had daarbij mogelijk letsel opgelopen aan een arm en haar borstkas en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hoe de vrouw is komen te vallen is vooralsnog onbekend.
(056820)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---


---

Oproep burgemeester: aanmelding Burgernet

Publicatiedatum: 3-11-2009 11:13:26

RENKUM / WAGENINGEN - Vanaf dinsdag 3 november ontvangen inwoners van de gemeenten Renkum en Wageningen een brief van hun burgemeester met een oproep zich aan te melden voor Burgernet. Burgernet is een samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Burgernet start op 1 januari 2010 in Renkum en Wageningen.

Burgernet is een telefonisch netwerk van inwoners en (medewerkers van) bedrijven uit de gemeente. De centralist van de meldkamer van de politie start, na een melding van bijvoorbeeld een inbraak of een vermist kind, een Burgernetactie op. De deelnemers krijgen een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon of een tekstbericht per SMS met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Gewoon vanuit de eigen woning, op straat of vanaf de werkplek. Na afloop ontvangen alle ingeschakelde Burgernet¬deelnemers een bericht over de afloop van de actie.

Aanmelden
In totaal worden ruim 32.000 brieven huis aan huis verspreid onder alle huishoudens, ondernemers en postbussen in de gemeenten. Bij de brieven zit een brochure en een aanmeldformulier. Digitaal aanmelden kan echter ook via www.burgernet.nl. Vooruitlopend op deze mailing zijn inwoners de afgelopen weken via wervingsstands op locale evenementen al geënthousiasmeerd om deelnemer te worden. Inwoners die zich al hebben aangemeld ontvangen ook de brief van de burgemeester. "Die hoeven zich natuurlijk niet opnieuw aan te melden, maar bij de brief zit een handige brochure die we hen niet willen onthouden. De aanmeldformulieren staan niet op naam en kunnen dan ook door huisgenoten of bekenden worden gebruikt", aldus Izak Mauritz, projectleider Burgernet, regio Gelderland-Midden.

4500 deelnemers
De gemeenten Renkum en Wageningen streven op basis van ervaringen in de gemeente Ede naar respectievelijk 2000 en 2400 burgernetdeelnemers (ca. 7,5% van de inwoners ouder dan 15 jaar). "Dit streefgetal moet mogelijk zijn", aldus Izak Mauritz. "In Ede is het aantal burgernetters boven alle verwachting. Hier is al één op de dertien inwoners (vanaf 15 jaar) lid van Burgernet."

Burgernet werkt
Burgernet is sinds november 2008 actief in negen Nederlandse gemeenten en telt al zo'n 28.000 deelnemers. Dankzij de inzet van deze deelnemers zijn verdachten op heterdaad door de politie aangehouden, vermiste personen opgespoord en is nuttige informatie verstrekt aan de politie.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053