Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.30 uur

Utrecht, 03-11-2009

Correctie persbericht straatroof

(zie persberichten Eemland zuid, d.d. 26-10-2009; Gewelddadige straatroof)

AMERSFOORT Er blijkt in het persbericht over de gewelddadige straatroof op de Hoolesteeg sprake te zijn van een foutieve vermelding van de datum en het tijdstip van het gepleegde delict. Evenzo is abusievelijk een onjuist signalement opgenomen.

De straatroof heeft plaatsgevonden op vrijdag 23 oktober rond 01.30 uur en niet op zondagmiddag 25 oktober. Het signalement van één verdachte is bekend. Het gaat om:


- man, circa 18 jaar oud, licht getint uiterlijk, breed van postuur en gekleed in lichte bovenkleding. Deze verdachte droeg een lichtkleurige pet op zijn hoofd.

Na het 17-jarige slachtoffer te hebben gedwongen om enige goederen af te geven, sprong hij achter op een gereedstaande scooter en verdween hij in een onbekende richting.

Eventuele getuigen die menen deze verdachte te kennen kunnen contact opnemen met de politie Eemland zuid via het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem melden kan via het nummer 0800-7000

Gewapende overval in Bureau Hengeveld

(zie persberichten Eemland zuid, d.d. 11-10-2009; Gewonde bij gewapende overval; oproep getuigen)

AMERSFOORT De gewapende overval op de horecagelegenheid op de Soesterweg wordt aanstaande woensdag 4 november behandeld in een uitzending van Bureau Hengveld. Tijdens de uitzending wordt ook een compositiefoto van één van de verdachten getoond.

Op zaterdag 10 oktober omstreeks 05.10 uur drong een aantal mannen de horecagelegenheid aan de Soesterweg binnen. Zij bedreigden de ongeveer tien aanwezige bezoekers waaronder de eigenares en eisten geld. De 28-jarige man wilde in de paniek die ontstond, het pand uitvluchten, maar werd door een kogel geraakt.

Het onderzoek heeft nog niet geleid tot een oplossing van dit ernstige delict maar door het tonen van de compositiefoto en de aandacht in het opsporingsprogramma hoopt de politie nieuwe informatie te krijgen die duidelijkheid verschaft over de identiteit van de betrokken verdachten.

Bureau Hengeveld is iedere woensdag om 17.35 en om 18.35 uur te zien op RTV Utrecht en wordt hierna elk uur herhaald tot 10.00 uur de volgende ochtend. De uitzending wordt ook iedere donderdag om 17.05 uur herhaald. Zaterdagavond en zondagavond wordt de uitzending ook nog herhaald op U Stad. Iedere uitzending is een week lang op de internetsite van RTV Utrecht (Uitzending Gemist) te bekijken

Verdachte inbraak aangehouden

AMERSFOORT De recherche heeft op 27 oktober na onderzoek een 44-jarige man uit Ommen aangehouden op verdenking van een poging inbraak bij een woning aan de Donsvlinder op 18 juli 2009. De man werd in zijn woning in Ommen aangehouden. De man wordt bovendien verdacht van een inbraak in een kerk in Holten.

Op 18 juli werd rond 18.15 uur een bewoner van de Donsvlinder opgeschrikt door aanbellen. Hij had even geslapen en was niet direct bij de voordeur. Opeens hoorde hij braakgeluiden. De bewoner trok de voordeur open en stond oog in oog met een onbekende man die een inbrekerswerktuig in zijn hand hand. Het slot van zijn voordeur was opengebroken. De bewoner verklaarde meteen de politie te bellen, daarop vertrok de verdachte.

De politie trof de verdachte niet meer aan in de omgeving. Na onderzoek leidde het spoor naar Ommen waar de verdachte woonde. Hij werd aangehouden en het dossier wordt overgedragen aan het openbaar ministerie.