Politie Haaglanden

Persberichten 3 november

Haaglanden, 03-11-2009

Man beroofd, oproep getuigen
Den Haag Een 30-jarige Hagenaar heeft maandag 2 november omstreeks 17.45 bij een pinautomaat in de Albardastraat, onder bedreiging zijn gepinde geld af moeten staan.
Het slachtoffer had net geld gepind, toen een man met een Noord-Afrikaans uiterlijk hem plotseling in zijn nek beetpakte en riep dat hij het geld wilde hebben of hem anders zou neersteken. Nadat de Hagenaar het geld had afgegeven, rende de dader weg. Een paar meter verder stond een handlanger te wachten met een scooter. Het duo reed weg over het fietspad van de Thorbeckelaan.
Bent u getuige geweest van deze beroving of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Loosduinen via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Fietser botst met tram
Den Haag Een 79-jarige Hagenaar moest maandag 2 november naar het ziekenhuis worden vervoerd nadat hij op de Fruitweg was aangereden door een tram. De man fietste omstreeks 16.45 uur de kruising van de Fruitweg met de Dynamostraat over. Omdat hij vanachter een busje vandaan kwam, zag de tramconducteur, die voorrang had, hem te laat. Een aanrijding was onvermijdelijk. De man werd ter controle naar het ziekenhuis vervoerd. Hij verklaarde later dat hij de tram niet gezien had en zodoende verzuimd had voorrang te verlenen.

Vechtersbazen aangehouden
Den Haag Agenten hielden maandag 2 november twee Hagenaars (21 en 26 jaar) aan nadat deze op de Bierkade met elkaar op de vuist waren gegaan. Omstreeks 15.30 uur kregen agenten de melding dat op de Bierkade gevochten werd. De agenten troffen daar een groepje mannen aan dat ruzie had. De agenten haalden de mannen uit elkaar. Al snel bleek dat de 26-jarige met een mes was bedreigd door de 21-jarige man, die een bekende van hem was. Ook zou deze man de autospiegel van de 26-jarige hebben vernield. De 26-jarige ging op zijn beurt de ander te lijf met een, naar zijn zeggen, ijzeren staaf. De agenten hielden beide Hagenaars aan. De recherche onderzoekt de exacte toedracht.

Man aangehouden na mishandeling echtgenote
Den Haag Een 44-jarige Hagenaar is maandag 2 november aangehouden nadat hij zijn 35-jarige echtgenote had mishandeld. Hun 12-jarige dochter was hier getuige van. De politie werd gebeld en agenten hielden de man in zijn woning aan.
Politie Haaglanden treedt bij dergelijke incidenten volgens een vast protocol op. Slachtoffers kunnen een beroep doen op maatschappelijk werk, terwijl tegen de daders proces-verbaal wordt opgemaakt, waarna ze worden verwezen naar De Waag. Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne Nu is het genoeg van het Steunpunt Huiselijk Geweld (www.steunpunthuiselijkgeweld.nl) is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen.

Hennepkwekerij ontmanteld
Den Haag - Tijdens een gezamenlijke actie van DSO, Eneco en Politie Haaglanden stuitten de controleurs maandag 2 november om 19.50 uur op een grote hennepkwekerij in een pand aan de Beeklaan. De kwekerij bestond uit één etage vol volwassen en één vol jonge planten. De kwekerij is ontmanteld en alle planten zijn vernietigd. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen, zo ook in dit geval, is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Jonge chocoladedieven
Leidschendam Twee veertienjarige jongens uit Leidschendam werden maandag 2 november om 17.05 uur betrapt op winkeldiefstal. Ze hadden elk twee repen chocolade gestolen bij een supermarkt aan de Weigelia. Agenten hielden hen aan en namen het tweetal mee naar het politiebureau. Daar werden hun ouders gebeld en kregen ze een proces-verbaal.

Vergeten af te rekenen
Wassenaar Winkelmedewerkers van een supermarkt aan de Luifelbaan hielden maandag 2 november om 16.00 uur een winkeldief aan en belden de politie. Agenten hielden de 24-jarige man aan. Omdat hun Georgisch niet zo goed was, verhoorden ze de man met behulp van een tolk. Hij verklaarde dat hij vergeten was de kaas af te rekenen. Hij kreeg een proces-verbaal.

Nepvuurwapen in de broeksband
Rijswijk Surveillerende agenten controleerden maandag 2 november om 05.10 uur twee mannen omdat ze fietsten zonder verlichting. Bij één van hen, een 22-jarige Hagenaar, zagen de agenten een vuurwapen in zijn broeksband. Het bleek om een alarmpistool te gaan. De Hagenaar werd aangehouden, deed afstand van het wapen en kreeg op het politiebureau een proces-verbaal.

Slok op, laat je rijden
Rijswijk Een 37-jarige Haagse reed maandag 2 november om 00.30 uur met een behoorlijke slok op in haar auto op de Huis te Landelaan. Surveillerende agenten lieten haar een blaastest doen, met 615 ugl als resultaat. Ze kreeg een proces-verbaal.
De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnende bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnende bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Brommerrijder gewond
Monster Een 17-jarige bromfietser uit Monster raakte maandag 2 november om 08.40 uur zwaargewond bij een ongeval op de Zwartendijk. Een 46-jarige automobiliste uit Naaldwijk wilde afslaan naar het bedrijventerrein en zag daarbij de jongen over het hoofd. De traumahelikopter vloog naar het ongeval en het slachtoffer werd daarna vervoerd naar het ziekenhuis. De Technische Ongevallen Dienst van Politie Haaglanden onderzoekt het ongeval.

Hennepkwekerij ontdekt na M-melding
Pijnacker - Naar aanleiding van een anonieme melding over een hennepkwekerij gingen agenten maandag 2 november poolshoogte nemen bij een woning aan de Hortensialaan. In de woning troffen zij een hennepkwekerij aan, die recent was geoogst. Er stonden 455 potten met aarde en daarin plantenresten. Ook lagen er hennepresten op de grond en werd illegaal stroom afgetapt. De kwekerij werd op last van een officier van justitie ontmanteld en vernietigd. Er werden geen aanhoudingen verricht. De recherche onderzoekt de zaak.

Politie onderzoekt steekpartij
Delft - In de bosschages bij het Oostplein is maandagavond 2 november een 16-jarige jongen neergestoken. De politie onderzoekt de toedracht en is op zoek naar getuigen.
Rond 20.30 uur zat de Delftenaar met wat vrienden bij het Oostplein. Kort nadat de jongen had aangegeven even te gaan plassen in de bosjes, hoorden zijn vrienden hem schreeuwen. De jongens troffen hun vriend aan met een mes in zijn buik. De jongen werd naar het ziekenhuis gebracht en is buiten levensgevaar.
De politie startte direct een uitgebreid onderzoek in de omgeving. Vier jongens van 17 en 18 jaar uit Delft, werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De politie onderzoekt de steekpartij en is hierbij op zoek naar getuigen. Ook mensen die anderzijds informatie hebben die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders, worden verzocht contact op te nemen met de recherche van Bureau Delft, via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Pizzakoerier beroofd, politie zoekt getuigen
Zoetermeer Een 18-jarige pizzabezorger uit Zoetermeer werd maandag 2 november omstreeks 20.10 uur slachtoffer van een straatroof. De Zoetermeerder reed op zijn scooter naar de Parkdreef waar hij een bestelling moest afleveren. Toen hij op de stoep voor de deur van het afleveradres stond, zag hij een man op zich af komen. De man sprak de pizzabezorger aan. Het betrof een man van ongeveer 30 jaar met een fors postuur, ongeveer 185 tot 190 m lang. De man droeg een donkere broek en een zwarte jas met een capuchon met bontkraag. De capuchon had hij op zijn hoofd. De man pakte een wapen en zei dat hij geld wilde. De dader voelde in de zakken van het slachtoffer en haalde daar een portemonnee uit. Ook moest het slachtoffer zijn mobiele telefoon afgeven. Daarna fietste de dader weg. De politie zoekt getuigen van deze straatroof. Hebt u iets gezien of hebt u informatie die kan helpen bij het opsporen van de dader neem dan contact op met de recherche van Bureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem dan via M, 0800-7000

Kinderen lichtgewond door aanrijding
Zoetermeer Bij aanrijding bij een basisschool aan het Sumatra raakten maandagochtend 2 november twee kinderen lichtgewond. Zij liepen schaafwonden op. De kinderen fietsten naar school, toen zij ter hoogte van de Nijlstroom werden aangereden door de auto. De stapvoetsrijdende bestuurder had hen over het hoofd gezien. Hij kreeg een proces-verbaal.