Gemeente Haaren


Scootmobielen met drie of vier wielen hartstikke veilig!

Scootmobielen met drie of vier wielen hartstikke veilig!

De afgelopen periode ontvingen wij op Loket WegWijs verschillende vragen over de veiligheid van scootmobielen met drie of vier wielen.

Een leverancier van scootmobielen met vijf wielen zou gezegd hebben dat deze scootmobielen niet veilig zijn. Daarom informeren wij u in dit artikel over de veiligheid van scootmobielen. Maar eerst gaan we nog even kort in op het verschil in zorg in natura en het persoonsgebonden budget.

Zorg in natura en persoonsgebonden budget

Voor het aanvragen van een Wmo-voorziening kunt u terecht bij Loket WegWijs van de gemeente. Hierbij hebt u de keuze tussen een persoonsgebonden budget of zorg in natura.

Kiest u voor zorg in natura dan wordt uw hulpmiddel geleverd door Welzorg. Welzorg zorgt ook voor het onderhoud, reparatie en service aan uw hulpmiddel.

Met een persoonsgebonden budget gaat u zelf op zoek naar een leverancier die het hulpmiddel kan leveren. De scootmobiel moet wel voldoen aan de eisen die vooraf gesteld zijn. U moet met het budget een adequaat hulpmiddel aanschaffen. U zorgt zelf voor het onderhoud en reparatie.

Veiligheid

Welzorg levert geen scootmobielen met vijf wielen. Welzorg kan voor iedereen een geschikte scootmobiel leveren. De scootmobielen van Welzorg voldoen aan alle veiligheidsaspecten. Ze worden in opdracht van de fabrikanten getest op vooraf vastgestelde specificaties. Uiteraard moet een scootmobiel voldoen aan de normen voordat ermee gereden kan worden.

Welzorg heeft samen met de betreffende leverancier gekeken naar de verschillen tussen een scootmobiel met drie of vier wielen en een scootmobiel met vijf wielen. De conclusie is dat een scootmobiel met vijf wielen geen functionele meerwaarde heeft ten opzichte van een scootmobiel met drie of vier wielen.

Wilt u een scootmobiel met vijf wielen? Dat kan. Maar laat u zich bij deze keuze niet leiden door het gerucht dat scootmobielen met drie of vier wielen niet veilig zouden zijn. U kunt zich goed laten informeren door onze medewerkers van Loket WegWijs.

WegWijs Haaren, ook voor u!

Wilt u een gesprek met een van de medewerkers, neem dan contact op met WegWijs. Bij WegWijs kunt u terecht met vragen over wonen, welzijn, zorg en inkomen. WegWijs is gevestigd in het gemeentehuis van Haaren en is van maandag tot en met donderdag te bezoeken van 9.00 tot 12.00 uur. U kunt ook bellen. Telefoonnummer (0411) 63 45 90.