Gemeente Voorschoten

voor Rijksmonumenten

Tot 15 november extra subsidie voor Rijksmonumenten

Molenlaan Het Ministerie van Wonen, Wijken en Integratie investeert in overleg met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap 15 miljoen euro in de restauratie van rijksmonumenten. Het gaat daarbij om restauratie in combinatie met herbestemming van industrieel en religieus erfgoed dat (gedeeltelijk) een woonbestemming krijgt.

Impuls werkgelegendheid
Met deze investering geeft het Rijk een impuls aan de regionale werkgelegenheid en draagt tegelijkertijd bij aan de instandhouding van cultureel erfgoed. Doel van de aanpak is het behoud van werkgelegenheid in de bouw met het oog op de economische crisis. Beide partijen kiezen voor een gebiedsgerichte aanpak in combinatie met herbestemming, twee belangrijke speerpunten in de modernisering van het monumentenbeleid. De 15 miljoen euro wordt ingezet voor restauratieprojecten van rijksmonumenten die uitvoeringsgereed zijn.

Aanvraag
U kunt deze subsidie aanvragen bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed met onderstaand formulier. De sluitingstermijn is 15 november 2009 (het betreft hier uiteraard de aanvraag van de subsidie, niet het project zelf). De bijbehorende tijdelijke Subsidieregeling restauratie en herbestemming cultureel erfgoed is op 2 oktober in de Staatscourant gepubliceerd. De regeling past in de systematiek van de Instandhoudingsregeling (Brim) en is uitgevoerd conform artikel 43 van het Brim.

Meer informatie en aanvraagformulier
InfoDesk, (033) 42 17 456 en info@cultureelerfgoed.nl en kijk op de website van de rijksdienst
http://www.cultureelerfgoed.nl/actueel/nieuws/15-miljoen-religieus-en- industrieel-erfgoed-woonfunctie-krijgt voor het aanvraagformulier.


* 3 november 2009