Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 03-11-2009

Politie houdt drietal aan na aantreffen drugs

TILBURG - De politie heeft gistermiddag rond 16.00 uur twee Tilburgers van 21 en 23 jaar aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet. Vanmorgen meldde zich na uitnodiging op het bureau de derde verdachte, een 20-jarige man uit Goirle. Ook hij is aangehouden. Surveillerende agenten controleerden gistermiddag rond 16.00 uur op het Piusplein een personenauto met daarin de twee Tilburgers. Tijdens het aanspreken van de bestuurder zagen de agenten een joint in het voertuig. Tijdens een vervolgonderzoek trof de politie 34 gripzakjes wiet en 19 XTC pillen aan. Beide inzittenden mochten mee naar het bureau. Zij verklaarden niet de eigenaar van de auto te zijn en niets van de drugs af te weten. De eigenaar, de man uit Goirle meldde zich vanochtend. De aangetroffen drugs is in beslag genomen.

Tilburger opgepakt voor diefstal scooter

TILBURG - De politie heeft vanmorgen, even na 06.00 uur in een woning in Tilburg Noord een 19-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op 16 september jl. een bromfiets te hebben weggenomen bij een woning aan de Nicolaas Beetsstraat. De man is ingesloten.

Op 17 september jl. meldde een 30- jarige Tilburger dat zijn scooter weggenomen was. Hij had het voertuig de dag ervoor rond 22.00 uur geplaatst voor de woning. Op het moment dat hij in de woning was hoorde hij dat zijn bromfiets gestart werd en zag een man met zijn bromfiets wegrijden. Na het doen van aangifte stelde de politie een onderzoek in. Dat onderzoek leidde naar de verdachte. Met toestemming van de Officier van Justitie werd de verdachte vanmorgen buiten heterdaad aangehouden.

Automobilist botst onder invloed van alcohol tegen vangrail

TILBURG - De politie heeft gisteren, tegen middernacht op de Rijksweg A58 een 25-jarige automobilist uit Waalwijk aangehouden voor het rijden onder invloed. De politie stelde een onderzoek in na een ontvangen melding van een verkeersongeval ter hoogte van de afrit Gilze. Daar troffen de agenten een zwaar beschadigde auto aan. De bestuurder, de 25-jarige man verklaarde vanuit de richting Tilburg ter hoogte van de afrit uitgeweken was omdat een andere personenauto hem wilde passeren. Tijdens deze manoeuvre verloor hij de controle over zijn voertuig en botste vervolgens tegen de vangrail. Een blaastest op straat wees uit dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Op het bureau bleek dat de automobilist 430 ug/l aan alcohol in zijn bloed had.

' Stroopwafelverkoper ' dringt woning hoogbejaarde binnen

GOIRLE - De politie heeft gistermiddag in de Van Haestrechtstraat een 32-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een woning aan de Kalverstraat te zijn binnengedrongen en daarbij de 88-jarige bewoonster te hebben mishandeld. De man, een bekende veelpleger, die zich uitgaf als stroopwafelverkoper, is op het bureau in verzekering gesteld.

Gistermiddag, even na 16.30 uur opende de 88-jarige vrouw haar deur nadat er aangebeld was. Er stond een onbekende man voor haar deur die zich uitgaf als stroopwafelverkoper. De verdachte volgde de vrouw zonder toestemming de woning in en duwde haar tegen een muur. Het slachtoffer bezeerde daardoor haar elleboog. Nadat ze meerdere keren aangegeven had dat hij de woning moest verlaten, gaf de verdachte daaraan gehoor en vertrok. De politie stelde na de melding een onderzoek in de omgeving in en trof in de Van Haestrechtstraat de verdachte aan die voldeed aan het opgegeven signalement.

Tilburger bedreigt arts tijdens methadonverstrekking

TILBURG - De politie heeft gisterochtend in een opvanghuis aan de Gasthuisring een 44-jarige Tilburger aangehouden voor bedreiging. Tijdens de methadonverstrekking wenste de verdachte niet mee te werken aan een onderzoek. Hij uitte zijn ongenoegen door een 41-jarige arts woordelijk te bedreigen. Gealarmeerde agenten troffen de man aan en namen hem mee. De arts deed aangifte.

Oliemeulen opnieuw doelwit van inbraak

TILBURG - Dierenpark de Oliemeulen is gisteravond opnieuw het doelwit geworden van een inbraak. Het pand werd eerder, zondag 01 november jl. ook bezocht door inbrekers. De politie spoedde zich gisteren, tegen middernacht na een ontvangen melding ter plaatse en zette de omgeving af. Een politiehond werd ingezet om het terrein en het achterliggend gebied rondom het dierenpark af te speuren. De dader(s) was niet meer aanwezig. Onderzoek in het pand wees uit dat de dader(s) via de achterkant was binnen gekomen. Een onbekend geldbedrag is buit gemaakt.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 03-11-2009 11:37 | © Regio Midden en West Brabant |