Zorgpremie Zilveren Kruis Achmea

03/11/2009 12:00

Achmea Divisie Zorg

Zilveren Kruis Achmea: Premies basisverzekering en aanvullende verzekering vastgesteld

Noordwijk, 3 november 2009 - Zilveren Kruis Achmea heeft de nominale maandpremie voor de basisverzekering in 2010 vastgesteld op 96,50 euro (in 2009: 92,75 euro). Deze premiestelling geldt ook voor Groene Land Achmea en DVZ Zorgverzekeringen. De premiestijging voor deze merken in de basisverzekering komt daarmee op 3,75 euro per maand. De premies voor de aanvullende verzekeringen bij deze merken stijgen met gemiddeld 3,8%.

De premiestijging in de basisverzekering wordt veroorzaakt door de stijging van de kosten in de zorg en de toegenomen solvabiliteitseisen van DNB. De premies van de aanvullende verzekeringen stijgen licht. De afgelopen jaren zijn vooral bij de grote collectieve contracten bemoedigende resultaten bereikt en is de stijging van de zorgkosten beperkt gebleven. De inzet van bedrijven, gemeenten en branche-organisaties bij de bevordering van arbeidsgerelateerde zorg wordt op deze wijze in de premies zichtbaar.

De komende jaren zet Zilveren Kruis Achmea in op verdere transparantie van de zorg voor de consument en het bevorderen van samenwerking met alle partijen in de zorg. Daarbij handhaaft Zilveren kruis Achmea voor negen zorgbehandelingen het vrijstellen van het eigen risico indien verzekerden advies inwinnen bij zorgbemiddeling. Hiermee wil de zorgverzekeraar consumenten stimuleren bewust te kiezen voor kwaliteit in de zorg.






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,