Overname Vos Mechanical Rotterdam BV door Verwater B.V.

03/11/2009 11:26

B.V. Aannemingsbedrijf H. Verwater & Zonen

Hierbij willen wij u mededelen dat de directies van Verwater B.V. en Vos Industrial Group B.V. donderdag 29 oktober jl. overeenstemming hebben bereikt over de overname van het aandelenpakket van Vos Mechanical Rotterdam BV door Verwater BV.

De overname zal met terugwerkende kracht per 4 oktober 2009 ingaan. Functies van alle 60 medewerkers blijven behouden en alle activiteiten vanuit de vestiging in Europoort, Rotterdam worden onder verantwoordelijkheid van Verwater B.V. voortgezet.

Verwater BV, specialist op het gebied van opslagtanks in zowel nieuwbouw als onderhoud, heeft als onderscheidend vermogen meerdere industriële diensten in eigen huis; engineering, civiele en mechanische afdelingen, straal- en schilderwerken en leidingwerken. Het bedrijf is in 1922 opgericht en heeft inmiddels ruim 720 personeelsleden, waarbij werkzaamheden wereldwijd worden uitgevoerd.

Het werkpakket van Verwater is de afgelopen jaren enorm toegenomen en heeft een grote behoefte om haar werktuigbouwkundige capaciteit stevig uit te breiden. Door de overname van Vos Mechanical Rotterdam BV verwerft Verwater een bedrijf met kennis en kunde dat perfect aansluit bij de lopende EPC en onderhoudsprojecten in de petrochemie. De activiteiten op het gebied van pijpleiding-projecten, service, onderhoud en prefab werkzaamheden zullen door de directieleden Fred Jeroense en Theo Roelfsema worden aangestuurd.

Vos Industrial Group BV, met het hoofdkantoor in Schoonebeek, is reeds meer dan 55 jaar actief in werktuigbouwkundig onderhoud , service, en nieuwbouw van procesinstallaties, waaronder uranium verrijkingsinstallaties. Vos blijft al deze activiteiten internationaal uitvoeren, en zijn ondanks de huidige marktsituatie zeer succesvol.