Lotto blijft Yuri van Gelder steunen

03/11/2009 12:03

De Lotto

Naar aanleiding van het bericht van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) van vorige week maandag waarbij bekend werd gemaakt dat topsporter en ambassadeur van De Lotto Yuri van Gelder vanaf juli jl. een jaar wordt geschorst en na overleg met Van Gelder, heeft De Lotto besloten de turner te blijven steunen.

Yuri van Gelder maakte enkele maanden geleden tijdens een persconferentie zelf bekend dat hij tijdens het Nederlands kampioenschap turnen positief getest was op cocaïne. De Lotto heeft toen besloten alle publieke acties met de turner tijdelijk te staken in afwachting van de uitspraak van de tuchtcommissie van de KNGU.

"We willen Yuri nog een kans geven en hem steunen in zijn ambitie om in de toekomst weer op hoog niveau te kunnen turnen. Hij is momenteel serieus bezig om onder professionele begeleiding te herstellen en zijn sportieve carrière een vervolg te gaan geven. Vanaf volgend jaar gaan we kijken of en hoe we Yuri inzetten tijdens zijn schorsing," aldus Frank Bijman, commercieel directeur van De Lotto.