Bont voor Dieren



--- PERSBERICHT ---

Bont voor Dieren: 'Stem op uw favoriete ontwerp tegen bont!'

Verkiezingsmaand People's Choice Award 2009

Amsterdam, Londen, 3 november 2009 - De hele maand november kan iedereen stemmen voor het beste ontwerp tegen bont. Meer dan 7.000 studenten namen dit jaar deel aan Design Against Fur 2009, de gerenommeerde, internationale posterontwerpwedstrijd tegen bont. Nu vraagt Bont voor Dieren de steun van het Nederlandse publiek om de beste poster in de categorie People's Choice Award (publieksprijs) te kiezen. Er kan tot eind november gestemd worden via www.bontvoordieren.nl.

Design Against Fur is de internationale designwedstrijd tegen bont. Wereldwijd georganiseerd door een coalitie van dierenbeschermingsorganisaties - en in Nederland door Bont voor Dieren. Met deze wedstrijd wil Bont voor Dieren zoveel mogelijk mensen bewust maken van het dierenleed dat schuilgaat achter bont. Studenten aan hbo of universiteit kunnen meedoen aan Design Against Fur. De wedstrijd maakt deelnemers bewust van het dierenleed dat aan bont kleeft. De studenten moeten immers onderzoek doen naar de achtergrond van de bontindustrie voor ze een ontwerp tegen bont kunnen maken.

Er zijn vier regionale DAF-finales: in China, Europa, Rusland en Verenigd Koninkrijk/Ierland. De winnaars van deze regionale finales dingen mee naar de People's Choice Award 2009.

Claudia Linssen, directeur Bont voor Dieren: 'Uit reacties van deelnemende studenten merken wij dat het vaak een echte eye-opener voor ze is als zich verdiepen in de herkomst van bont. Zeker voor Chinese en Russische studenten is het vaak een eerste kennismaking met de bontindustrie. Ze zijn erg geschokt en willen de boodschap tegen bont in eigen land blijven uitdragen. En die bewustwording is precies wat wij willen bereiken met deze wedstrijd.'

Het thema is elk jaar anders. Publiek en een internationale vakjury kiezen een poster die de boodschap het beste, origineelst, mooist en prikkelendst uitdraagt. De winnende ontwerpen worden wereldwijd door de dierenbeschermingsorganisaties ingezet voor hun campagnes tegen bont.


----------



Bont voor Dieren