Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 3 november

Alkmaar, 03-11-2009 o 12.00 uur

Auto in brand

Alkmaar, dinsdag 3 november

Op dinsdagmorgen omstreeks 01.35 uur bleek een personenauto in brand te staan op de Aalbersestraat in Alkmaar. De personenauto brandde ondank de inzet van de brandweer geheel uit. De auto had al een half jaar op straat geparkeerd gestaan met lekke banden en was niet van zijn plaats geweest. Volgens de brandweer was de brand onder de motorkap begonnen. De oorzaak van de brand is onbekend. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Inbraken in autos

Hoorn, dinsdag 3 november

In de nacht van maandag op dinsdag is er in tenminste vijf personenautos ingebroken in Hoorn. Omstreeks 04.06 uur kwam een melding binnen over een opengebroken auto aan de Plevier. De politie telde in de directe omgeving (Plevier, Watersnip, Kieviet) vijf autos waarvan een raam was ingeslagen. Het is de inbreker vermoedelijk te doen geweest om navigatieapparatuur.

Eventuele slachtoffers van auto-inbraak worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Rijden tijdens ontzegging

Heerhugowaard, dinsdag 3 november

Op dinsdagmorgen omstreeks 06.00 uur zag de politie een 45-jarige man uit Heerhugowaard in een bestelwagen rijden op de Amstel in zijn woonplaats. Van de man is bekend dat hij een ontzegging heeft om in een motorvoertuig te rijden. Hij werd aangehouden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Heerhugowaard, dinsdag 3 november

Op dinsdagmorgen kreeg een 27-jarige man uit Alkmaar een proces-verbaal nadat hij op de Westerweg in een personenauto was gecontroleerd. De man reed te snel en werd bij een radarcontrole bekeurd. Hierbij bleek, dat zijn rijbewijs was ingevorderd wegens roekeloos verkeersgedrag. De man kreeg ook een bekeuring voor het rijden tijdens een ontzegging.

Alkmaar, maandag 2 november

Op maandagmiddag omstreeks 14.45 uur werd op de Berenkoog in Alkmaar een 38-jarige Alkmaarder in een personenauto gecontroleerd. De man werd aan de kant gezet omdat hij niet handsfree zat te bellen (volgens eigen zeggen was hij Sms-berichten aan het lezen. Dit wordt gelijkgesteld met bellen). Bij nader onderzoek bleek tegen de man een geldboete open te staan van 480 euro. Ook bleek hij een rijontzegging te hebben van vier maanden die juist ingegaan was. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De door de verdachte van een vriend geleende auto werd overgebracht naar het politiebureau. Deze werd teruggegeven aan de eigenaar.

Politiemotor betrokken bij aanrijding

Heerhugowaard, maandag 2 november

Op maandagmiddag omstreeks 16.05 uur raakte een 39-jarige politieman licht gewond bij een aanrijding op de kruising van de Broekerweg en de Westerweg in Heerhugowaard. De politieman, die op een politiemotor reed, was op weg naar een verkeersongeval. Hij reed met zwaailicht en sirene. Op genoemde kruising reed hij door rood licht. Vanaf de Broekerweg kwam juist een 19-jarige vrouw uit Alkmaar in een personenauto. Zij had groen licht en reed met lage snelheid de kruising op. De politiemotor had zij niet gezien. Er ontstond een aanrijding waarbij de motorrijder ten val kwam. Hij liep een gebroken middenvoetsbeentje op. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar. Het verkeer is ter plaatse tot 16.45 uur gestremd geweest.

Mishandeling

Schagen, maandag 2 november

Op maandagmiddag omstreeks 17.00 uur hield de politie bij het NS-station in Schagen een 19-jarige jongen uit Schagen aan wegens mishandeling. Tegen de verdachte is door twee personen aangifte gedaan.

Bij het station Heerhugowaard stapte een 17-jarige jongen uit Schagen in de trein. Hij werd gezien door de verdachte die hem direct begon uit te dagen. In de trein naar Schagen belde het slachtoffer zijn opa met de vraag hem op te komen halen. De verdachte belde met vrienden om hem te helpen het slachtoffer op het station in Schagen te pakken.

In Schagen aangekomen kon het slachtoffer niet snel genoeg bij de auto van zijn opa komen. Hij werd meerdere malen door de verdachte in zijn gezicht gestompt. Toen opa en een 15-jarige broer het slachtoffer te hulp schoten, kregen zij beiden ook klappen van de dader en een vriend die met hem mee was gekomen. De slachtoffers wisten met de auto te ontkomen en belden de politie. De politie trof de verdachte aan bij het station. Hij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Beide broers deden aangifte. De politie stelt nog een onderzoek in naar de identiteit van de tweede verdachte.

Bromfietscontrole

Alkmaar, maandag 2 november

Op maandagmiddag werd tussen 14.00 en 18.00 uur een bromfietscontrole gehouden op het Mallegatsplein in Alkmaar. In totaal werden 13 bromfietsers bekeurd. Er werd onder anderen geschreven voor het rijden op een opgevoerde bromfiets (5x), het negeren van een geslotenverklaring (3x) en diverse technische gebreken (4x).