Dienstenbond CNV

Nieuws

3 november 2009

HEMA: haastige spoed is zelden goed

De ORF HEMA heeft bekend gemaakt een positief advies uit te brengen inzake het nieuwe besturingsmodel van het bedrijf. Dit heeft nogal wat consequenties. En een aantal van deze consequenties kan op korte dan wel langere termijn (erg) nadelig voor u uitpakken. Heeft u hierover vragen/ opmerkingen laat u dan eerst door uw bond adviseren. Bovendien moeten de veranderingen in een sneltreinvaart worden uitgevoerd. CNV Dienstenbond maakt zich hier grote zorgen over: haastige spoed is zelden goed.

Het positief advies van de ORF zorgt ervoor dat uw werkgever het nieuwe besturingsmodel op zeer korte termijn gaat uitvoeren. Dit heeft diverse verregaande consequenties. Functies vervallen, functies veranderen, nieuwe functies worden gecreëerd, overplaatsingen etc. etc. HEMA collega's worden tijdelijk benoemd in functies, met uiteindelijk alle onzekerheid die daar aan vast zit. Voor ongeveer 600 FTE zullen er veranderingen plaats vinden waarbij niet geheel valt uit te sluiten dat er voor een aantal collega's geen plaats meer is. Eén en ander zou voor 1 november geregeld moeten zijn. Wij vrezen dat deze organisatiewijziging ook hierdoor niet op een zorgvuldige manier zal gebeuren. Er is weliswaar een sociaal plan om de (arbeidsvoorwaardelijke) gevolgen van deze veranderingen op te vangen maar uiteindelijk is dit een schrale troost voor degene die het betreft.

Komende week zit CNV Dienstenbond met uw werkgever aan tafel om deze situatie te bespreken. Ik zal u hierover volgende week berichten. Als u vragen, aandachtspunten en/of opmerkingen laat mij dat dan weten! Ook uw punten met betrekking tot de steeds `flexibelere' inzetbaarheid die van u en uw collega's gevraagd wordt met de bijkomende privé/ werkdruk zijn voor mij van belang.

Voor de zekerheid meld ik u dat onderwerpen die door mij met uw werkgever besproken worden altijd anoniem plaatsvinden. Er worden nooit namen genoemd (indien u dit niet wenst) maar in algemene zin zaken in het overleg aan de orde gesteld.

Informeert u mij. Hoe meer ik hoor vanaf de werkvloer, hoe meer ik voor u kan betekenen. Neem contact op met uw bestuurder Marten Jukema. U kunt mailen naar m.jukema@remove-this.cnvdibo.nl of bellen met 023-5651052.

Mocht u op dit moment een aanbod van een werkgever in beraad hebben en u heeft twijfels hierover, neemt u dan contact op met onze juristen op uw dichts bij zijnde regiokantoor.

Laat ook uw collega's deze info lezen en wijs ze op de voordelen van het lidmaatschap van CNV Dienstenbond. Bovendien is er momenteel een ledencampagne gaande. Lid worden kan nu de eerste 3 maanden gratis. U leest hier alles over op onze site.