Gemeente Maassluis

En de genomineerden zijn...

Op donderdag 10 december 2009 vindt de uitreiking van de verkiezing van de Maasssluise vrijwilliger van het Jaar plaats. Graag stellen wij vanaf deze plek enkele van de genomineerden aan u voor. Deze week is dat Elly Wiegmann.

Het eerste vrijwilligerswerk van Elly was toen haar zoon naar de peuterspeelzaal ging. Samen met een groep heeft ze onderzocht hoe een ideale peuterspeelzaal eruit moest zien. Daarna werd onderzoek gedaan naar de meest ideale kleuter- en lagere school.

Vanaf 1979 heeft ze diverse activiteiten bij Excelsior Maassluis gedaan, doordat haar 7-jarige zoon toen bij deze vereniging ging voetballen. Ook daar zijn vrijwilligers hard nodig. Haar activiteiten werden: trainen van de kleintjes op woensdagmiddag, organiseren van het wedstrijdsecretariaat, organiseren van de familiedag met elk jaar een ander thema, zoals Parijs-Dakar, Olympische spelen etc. Om het aantrekkelijk te maken werd er een braderie georganiseerd om geld op te halen voor de vereniging.

Elly was ook mede-organisator van de eerste 24-uurs voetbalmarathon. De teams moesten sponsors zoeken om zoveel mogelijk geld binnen te halen. Onder de sponsoren werd een `mini-kroes' verloot. De winnaar was de heer Dubbeld. Hij was mooi beetgenomen, want het was geen boottrip, maar een beker.

Samen met anderen heeft zij voor de A- en B-selectie van de vereniging het eten verzorgd. Er werden hele maaltijden bereid en zelfs een kerstdiner. Dit heeft ze 20 jaar gedaan.

In 2004 is Elly bestuurslid geworden bij het Smartlappenkoor. Ze verzorgt de PR, schrijft stukjes in De Schakel en stuurt een groep vrijwilligers aan die activiteiten organiseert. Het Smartlappenkoor begon klein en is nu uitgegroeid tot een koor van enthousiaste zangers, die meedoen aan diverse activiteiten zoals Maassluis Volkoren, optreden in het oude Luxor theater op uitnodiging van TV Rijnmond en in diverse verzorgingstehuizen. Het geeft haar veel voldoening om mensen te zien genieten.

Ook heeft ze in april 2007 samen met anderen de eerste `Lady's Night' in Maassluis georganiseerd. Dit was een festijn van vrouwelijke ondernemers uit Maassluis, die hun producten toonden en verkochten aan dames die hadden betaald voor een toegangskaart. Het was zo'n groot succes, dat overwogen wordt om dit te herhalen.

Tot slot is Elly elke vrijdagmiddag actief in het Molenkwartier van de Driemaashave. Zij verwent daar de vrouwelijke bewoners met een maskertje, verzorging van de nagels en de haren. Tijdens deze activiteit neemt ze samen met hen de week door, wat voor de bewoners ook gelijk een goede geheugentraining is.

Haar tip aan de twijfelaars die vrijwilligerswerk overwegen, is: "niet twijfelen, je krijgt er namelijk veel vreugde en waardering voor terug." Elly vindt het haar plicht om voor anderen iets te doen. En zij vindt ook dat alle jongeren vanaf de middelbare school eigenlijk eens iets voor een ander zouden moeten doen.

Bent u na het lezen van dit artikel nieuwsgierig geworden naar vrijwilligerswerk, kom dan langs bij het vrijwilligerssteunpunt Maassluis in het stadhuis en laat u informeren. Meer informatie staat op www.zoekvrijwilligerswerk.nu.