Politie Rotterdam Rijnmond

Dinsdag 3 november 2009

* TWEE MANNEN OVERLEDEN NA BURENRUZIE
ROTTERDAM - De recherche is een onderzoek gestart naar het overlijden van twee mannen in een woning aan de Oldegaarde. De twee, buren van elkaar, kregen maandagavond rond zeven uur ruzie. Er ontstond een vechtpartij waarbij de slachtoffers ernstig gewond raakten. Ze overleden in de woning aan hun verwondingen. De vriendin van één van hen is als getuige overgebracht naar een politiebureau voor nader verhoor.
De technische recherche heeft een uitgebreid sporenonderzoek gedaan in de woning. Dezelfde avond is een buurtonderzoek gestart, dat de komende dagen voortgezet wordt. Vanmiddag zal naar verwachting de sectie op de lichamen plaatsvinden om de exacte doodsoorzaak vast te stellen.Het verdere onderzoek zal moeten uitwijzen wat de precieze achtergrond van de ruzie is geweest.


* POLITIE ONDERZOEKT OVERVAL WONING
ROTTERDAM - De politie is een uitgebreid onderzoek gestart naar een overval op een woning aan de Krabbendijkestraat. In de woning waren op het moment van de overval een vader, moeder, twee kinderen en twee bezoekers aanwezig. Rond vier uur, dinsdagmorgen, drong een aantal mannen de woning in en bedreigde de bewoners met een vuurwapen. Mogelijk werden de overvallers gestoord, waarna zij er via het balkon vandoor gingen. Niemand raakte tijdens de overval gewond.


* 150 EURO BOETE VOOR NIET HANDSFREE BELLEN

SCHIEDAM - Een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is maandagmorgen op de Mozartlaan bekeurd. Surveillerende politieagenten zagen dat hij, rijdend in zijn auto, telefoneerde. Hij kreeg een boete van 150 euro, die hij direct betaalde.


* POLITIE REANIMEERT MAN
ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft maandagochtend rond twee uur een man gereanimeerd die onwel was geworden aan de Frankendaal. Naar aanleiding van een melding zijn agenten naar de Frankendaal gegaan waar een man onwel op straat zou liggen. Toen de politiemensen aankwamen zijn zij direct gestart met reanimatie. Na ongeveer vijf minuten kwam de GGD die de reanimatie overnam. Weer enkele minuten later kwam ook de brandweer die eveneens assisteerde. Na een geslaagde reanimatie is de 64-jarige man uit Den Haag overgebracht naar een Zuiderziekenhuis.


* AUTOBRAND EN BRAND IN CARPORT
SPIJKENISSE/HEKELINGEN - De politie is een uitgebreid onderzoek gestart naar twee branden die afgelopen nacht in Spijkenisse uitbraken.
Rond drie uur kwam de melding dat een schuur van een woning aan de Jan Hoogstadlaan in brand stond. De politie heeft enkele omliggende woningen ontruimd.
De brandweer bluste het vuur en gaf rond kwart voor vijf het sein brand meester. In de schuur waren zo'n 60 duiven aanwezig. Zij hebben de brand helaas niet overleefd. Eerder de avond ontstond er brand in een auto geparkeerd aan de Schoffelvoorde. De oorzaken van de branden zijn nog onduidelijk.


* OPLETTENDE GETUIGEN HELPEN POLITIE
SPIJKENISSE - De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een man aangehouden met behulp van oplettende getuigen. Rond kwart over één meldden oplettende getuigen dat een man het, bij het zien van voorbijgangers, op een rennen zette vanaf een woning aan de Schubertlaan. Doordat de getuigen een goed signalement konden geven heeft de politie hem kunnen aanhouden. Omstanders hadden gezien dat de verdachte iets weggooide. Dit bleek een schroevendraaier te zijn. De politie heeft de 37-jarige man uit Spijkenisse overgebracht naar een politiebureau, hij wordt verdacht van poging tot inbraak aan de Schubertlaan. De politie doet nader onderzoek.


* PERSBERICHTEN MAASSLUIS
MAASSLUIS - Agenten hebben maandagochtend rond half negen controles uitgevoerd bij scholen aan de Dennendal en Populierendal, omdat daar regelmatig gevaarlijke situaties ontstaan bij het naar school brengen van de kinderen. In twee gevallen werd een waarschuwing gegeven en tweemaal werd proces-verbaal opgemaakt voor het negeren van een stopverbod.


* MAASSLUIZER DOET AANGIFTE VAN DIEFSTAL MOTORSCOOTER

MAASSLUIS - Een 43-jarige man uit Maassluis heeft aangifte gedaan van diefstal van zijn motorscooter. De scooter stond geparkeerd aan de Vincent van Goghlaan en hij stond met een kettingslot vast aan de muur. De diefstal moet hebben plaatsgevonden op maandagochtend tussen half twee en acht uur. De dieven hebben het slot doorgeknipt en de motor weggenomen.