Provincie Noord-Holland

Provincie geeft ideeëngids Laag Holland weg

03 november 2009

Voor een leuk dagje weg hoef je niet altijd ver van huis. Dat zie je weer duidelijk aan de nieuwe gids âLaag is leukâ. Daarvan geeft de provincie Noord-Holland er 50 gratis weg.

De ideeëngids âLaag is leukâ bevat meer dan 200 tips met leuke uitjes in het Nationale Landschap Laag Holland, het bijzondere gebied tussen Amsterdam, Zaanstad, Alkmaar en Hoorn. Er staan allerlei tips in, variërend van musea en fietsroutes tot een stevige koeienknuffel op de boerderij. Ook bevat de gids informatie over de geschiedenis van het gebied en de dieren en planten die in het Nationale Landschap voorkomen. De gids is gemaakt in opdracht van de provincie Noord-Holland en de provincie geeft 50 exemplaren gratis weg via de website www.laagholland.nl.
Ideeëngids Laag Holland

Winnen doe je zo
Wie kans wil maken op een gratis gids kijkt snel op www.laagholland.nl. De provincie verloot 50 exemplaren onder alle inzenders. Meedoen kan tot 5 december. De gids is tegen betaling binnenkort ook verkrijgbaar via bezoekerscentra in het gebied en het digitale loket van de provincie.

Over Laag Holland
Laag Holland, het gebied tussen Amsterdam, Zaanstad, Alkmaar en Hoorn, kreeg in 2006 de status van Nationaal Landschap. Nederland telt 20 Nationale Landschappen. De overheid wil deze landschappen beschermen tegen de oprukkende verstedelijking, zodat we er ook in de toekomst nog van kunnen genieten. Laag Holland wordt vooral geroemd om het zeer open landschap, de grote rijkdom aan weide- en moerasvogels, het geometrische inrichtingspatroon van de droogmakerijen en historische watergangen in het veenweidegebied. Dit deel van Noord-Holland komt het meest overeen met het beeld dat in binnen- en vooral het buitenland van Holland bestaat. De provincie werkt samen met gemeenten en andere organisaties aan het behoud van het bijzondere landschap, onder andere door inpassing in ruimtelijke plannen en subsidieregelingen.

---