Gemeente Rotterdam

Het consortium Post Rotterdam (bestaande uit Delta Development Group en SNS Property Finance) en wethouder Karakus van de gemeente Rotterdam presenteerden op 2 november de plannen voor de herontwikkeling van het voormalig postkantoor aan de Coolsingel 42. Het nieuwe Post Rotterdam heeft naar verwachting in 2013 een belangrijke rol op het gebied van winkelen en verblijven als House of lifestyle brands en vormt daarmee een aanvulling op het huidige winkel en horeca-aanbod in Rotterdam.

Het college van B&W heeft op 22 september 2009 de stedenbouwkundige randvoorwaarden voor het project goedgekeurd. Met deze goedkeuring ondersteunt de gemeente Rotterdam de plannen voor de nieuwe toekomst van het Rijksmonument. Het programma, een concentratie van luxe detailhandel in een monumentaal gebouw, aangevuld met een bijzonder design hotel, ondersteund door horeca, gehuisvest in het monumentale gebouw staat borg voor een prachtige plek in de Rotterdamse binnenstad.

Wethouder Karakus: Het hart van de stad maakt de komende jaren een complete verandering door, naar een plek waar wonen, werken en vrije tijd samen komen. De stad zet o.a. in op het stimuleren van ondernemerschap en een compleet aanbod van winkels, horeca en culturele voorzieningen. Met als einddoel: een binnenstad die past bij een wereldstad als Rotterdam.

Ben van Berkel van UNStudio is de architect die verantwoordelijk is voor het ontwerp: "Voor mij staat in dit project het hergebruik van het gebouw voorop. Voor de architectuur is hergebruik het meest interessante en belangrijke thema van onze tijd."

Bart van Rooijen, algemeen directeur Delta Projectontwikkeling presenteerde namens Post Rotterdam de invulling zoals die in concept gepland is voor Post Rotterdam. Een combinatie van hoogwaardige retail, diverse onderscheidende horeca en een designhotel vormen de basis. In het concept voor Post Rotterdam wordt gewerkt met verschillende themas: style, fashion, food, design en shopping. Post Rotterdam wordt geen gewoon winkelcentrum, het wordt een House of lifestyle brands, aldus van Rooijen.

Er zijn inmiddels oriënterende gesprekken met verschillende retailers en hotelexploitanten.
Naar verwachting starten de bouwwerkzaamheden eind 2010. De oplevering van Post Rotterdam staat gepland in het voorjaar van 2013.

Bron: Communicatie, 03-11-2009