Nieuwe Restaurantgids met de favoriete adresjes van Smulweb-bezoekers

03/11/2009 14:57

Hill & Knowlton Ned. BV

Baarn, 3 november 2009 - Nederland is sinds vandaag een restaurantgids rijker: de Nationale Restaurantgids. Deze rijk geĂŻllustreerde gids bevat ruim 1.800 uiteenlopende restaurants waarbij alle regio's ruimschoots vertegenwoordigd zijn. Waar bestaande gidsen zich beperken tot enkel toprestaurants of Randstedelijke hotspots voor de hip and trendy, biedt De Nationale Restaurantgids juist de persoonlijke favorieten van echte liefhebbers in elke regio.

De Nationale Restaurantgids is een initiatief van Smulweb, de grootste culinaire site van Nederland en is tot stand gekomen door Smulweb-bezoekers te vragen naar hun persoonlijke favorieten bij hen in de buurt. Hierdoor biedt de Nationale Restaurantgids een bijzondere en uitermate gevarieerde selectie restaurants voor iedereen die houdt van lekker uit eten gaan. De Nationale Restaurantgids is vanaf 4 november 2009 verkrijgbaar in de boekwinkel en kost 14,95.

Bij de samenstelling van de gids is kritisch gekeken naar de motivering van de tips. Daarnaast is gelet op diversiteit van karakter van de restaurants en de regionale spreiding.

Alle restaurants zijn voorzien van een korte beschrijving en zo veel mogelijk kleurenfoto's. Daarnaast zijn 23 restaurants uitgebreider gerecenseerd door 'Smulwebbers', die verhalen over een bijzondere restaurantervaring. Winston Gerschtanowitz verzorgde de rubriek over adresjes waar BN'ers graag komen. Ook bevat de gids maar liefst 42 bonnen die recht geven op aantrekkelijke kortingen of leuke extraatjes.

De selectie door Smulweb-bezoekers staat garant voor een grote diversiteit aan persoonlijk aanbevolen eetgelegenheden in elke regio. Van de best bewaarde Zeeuwse specialiteiten tot leuke adressen om met kinderen te eten of om romantisch te dineren aan de Amsterdamse grachten.

"Dit is echt een gids met 'best kept secrets"door en voor liefhebbers van lekker en bijzonder uit eten gaan,"vertelt Meta van den Boom, marketingmanager bij Smulweb en initiatiefnemer van de gids. "Met deze gids is er voor het eerst een landelijk dekkend overzicht van culinaire pareltjes voor elke smaak en budget."

Onderzoek: Hoe Nederland uit eten gaat.

In de afgelopen weken hebben ruim 3000 mensen op Smulweb nl een enqu(ee)te ingevuld over uit eten gaan. Hieruit is een aantal interessante conclusies te trekken;

De grootste groep Smulwebbers, (44%) gaat 1 a 2 keer per maand uit eten. De Limburgers doen hun Bourgondische reputatie eer aan. Meer dan 20% van hen gaat minimaal een keer per week uit eten. Iets meer dan de helft (51%) van alle respondenten heeft geen speciale aanleiding nodig om uit eten te gaan. Dit geldt niet voor de Friezen 37% van hen gaat vooral naar een restaurant "als er iets te vieren is". Als reden om niet uit eten te gaan geeft 43% "te duur" als reden op. Alleen voor de Zeeuwen speelt geld geen rol. Zij geven ook per persoon het meeste geld uit als ze uit eten gaan.

De Franse keuken is bij de Nederlanders het meest geliefd, gevolgd door de Mediterrane en de Aziatische keuken. Alleen in de Noordoostelijke Provincies (Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland) staat de mediterrane keuken op nummer een.

Meer informatie over de lokale verschillen in opvattingen en gedrag bij uit eten gaan zijn te vinden op http://www.smulweb.nl/restaurantgids/. Daar is ook te zien hoe Martin Morero uit Gooische Vrouwen de Nationale Restaurantgids goed gebruikt.

Over Smulweb

Smulweb.nl is de grootste culinaire website van Nederland met een database van 344.000 recepten en 18.000 restaurants. De site heeft 400.000 leden die op Smulweb hun favoriete recepten en restaurants met anderen delen. De website heeft maandelijks 1,5 miljoen bezoekers.

Onderzoeksverantwoording

Het onderzoek is uitgevoerd door middel van een digitale vragenlijst die is verspreid onder 220.000 leden van Smulweb. De vragenlijst is ingevuld door meer dan 3000 mensen. Zij vormen een representatieve steekproef die is gecontroleerd voor geslacht, leeftijd en provincie.





http://www.smulweb.nl/restaurantgids/


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,