Gemeente Wervershoof



03 nov 2009 14:46
Wethouder Ria Wilms heeft woonzorgcentrum De Wilgenhof in Wervershoof geopend.
Wethouder Ria Wilms opent de Wilgenhof In het complex bevinden zich 12 zorgappartementen en 24 wooneenheden speciaal bedoeld voor PG-patiënten (mensen met dementie). De zorg in De Wilgenhof is in handen van de Wilgaerden, een woonzorggroep die volgens directeur Max van Ewijk een belangrijke missie heeft: een bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van (oudere) mensen.

In het complex is ook een restaurant gevestigd: 'De Oude Dame'. Vijfenvijftigplussers krijgen hier voor EUR 7,00 een driegangendiner.

Wethouder Ria Wilms legde in haar toespraak de nadruk op het sociaal restaurant. "Eten moeten we elke dag. Wat is er mooier dan dat samen te doen? Daar kunnen de mensen straks veel gezelligheid uit halen", aldus Ria Wilms die de hoop uitsprak dat Wilgaerden er in slaagt het sociaal restaurant laagdrempelig te houden en daarmee bereikbaar voor iedereen.

PG-gedeelte
Het PG-gedeelte van De Wilgenhof is verdeeld in drie groepen met elk acht wooneenheden. Elke wooneenheid bestaat uit een zit/slaapruimte, kitchenette en een eigen badkamer. Per groep is een gemeenschappelijke huiskamer, een gemeenschappelijke brancardtoegankelijke badkamer en een gemeenschappelijke buitenruimte beschikbaar. De teampost en het sociaal restaurant bevinden zich op de begane grond. De teampost van Wilgaerden wordt tevens een wijksteunpunt.

Gemeente Wervershoof
Adres: Raadhuisplein 1, 1693 EA en Postbus 41, 1693 ZG Wervershoof
info@wervershoof.nl (0228) 587171


Voor meer informatie over de Wilgenhof:
Stichting Woonzorggroep Wilgaerden
Maelsonstraat 10
1624 NP Hoorn NH
tel. (0229) 287728
http://www.wilgaerden.nl