Politie Gelderland-Zuid

Onterecht aangevlogen

Nijmegen, 03-11-2009 o Een 47-jarige man uit Nijmegen liep met zijn 50-jarige broer over het Keizer Karelplein in Nijmegen toen zij plots werden aangevlogen door een voor hen onbekende 37-jarige man. De 47-jarige man belde de politie en gaf direct door dat hij aangifte wilde doen.

Toen agenten bij het Keizer Karelplein kwamen, kregen zij van de twee broers te horen wat er gebeurd was. Terwijl zij over het Keizer Karelplein liepen, werden zij verrast door een 37-jarige man die van zijn fiets sprong om de twee broers aan te vliegen en een klap uit te delen. De 37-jarige man uit Arnhem zei achtereenvolgens sorry en gaf aan dat hij één van de broers in het gezicht had geraakt. De man verklaarde dat hij dacht dat de broers homoseksueel waren en dat hij ze daarom was aangevlogen. Toen hij begreep dat het broers waren, had hij zijn excuses aangeboden.

Hate crimes
De 37-jarige man is ondanks zijn excuses aangehouden voor de mishandeling. De agenten hebben in het kader van hate crimes in het proces verbaal erbij vermeld dat het om homogeweld gaat. De 37-jarige man is voor verder onderzoek en verhoor meegenomen naar het hoofdbureau van de politie in Nijmegen. De 47-jarige man deed daarna aangifte. (13)

Laatst gewijzigd 03-11-2009 15:18 | © Regio Gelderland-Zuid |