Politie Gelderland-Zuid

Politie onderzoekt gewapende beroving

Wijchen, 03-11-2009 o Maandagavond om 21.23 uur werd melding gemaakt van een gewapende beroving op de Nieuweweg in Wijchen. Een medewerkster van een (Esso)tankstation werd buiten, na het sluiten van de shop, bedreigd door twee mannen met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De daders gingen er met de handtas van de vrouw op twee brommers vandoor in de richting van de Kamerlingh Onnestraat en het sportpark. De politie tuigde onmiddellijk een uitvoerig onderzoek op.

Zogeheten PD-Management werd opgestart. Hiertoe werd een ruime Plaats Delict met linten afgezet voor verder rechercheonderzoek. Politieagenten hebben in de wijde omgeving gezocht naar de twee mannen op bromfietsen, maar troffen geen spoor meer van hen aan.

Tussen 22.00 uur en 23.30 uur heeft de politie een buurtonderzoek gedaan langs de Nieuweweg.

De vrouw die werd overvallen, een 24-jarige inwoonster van Wijchen, is niet gewond geraakt en was in staat om meteen aangifte te doen. Het politieonderzoek gaat verder. Daarbij zijn tips van getuigen uiteraard welkom.

Getuigenoproep

Was u getuige van deze gewapende overval maandagavond rond 21.23 uur op de Nieuweweg of heeft u die avond iets bijzonders opgemerkt rond het tankstation? Heeft u omstreeks dat tijdstip twee mannen op bromfietsen zien rijden in die omgeving? Belt u dan naar de politie op telefoon 0900-8844 en geef uw informatie door aan de Districtsrecherche in Wijchen.
Ook als u anderszins informatie heeft die van belang kan zijn voor het oplossen van deze zaak, wordt u verzocht te bellen. Desgewenst kan dit ook anoniem, via de lijn van Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08)

Laatst gewijzigd 03-11-2009 15:30 | © Regio Gelderland-Zuid |