Politie Hollands Midden

Gouda - Verdachten van heling fietsen aangehouden

Gouda, 03-11-2009 o De politie heeft dinsdag 3 november rond 08.00 uur tien fietsers op de Groen van Prinsterersingel gecontroleerd op heling van de fiets. Twee jongens van 13 en 14 jaar uit Gouda werden aangehouden op verdenking van heling fiets.

Volgens beide jongens hadden zij de fiets van hun vader gekregen. Deze verklaarden de fietsen te hebben gekocht bij een ander. Uit de politiegegevens is echter gebleken dat de fietsen van diefstal afkomstig zijn. Beide fietsen zijn in beslaggenomen.

Fietsendiefstallen De politie in Gouwe Ijssel ziet dit jaar een stijgende lijn in het aantal fietsendiefstallen en zet om daders op te kunnen pakken lokfietsen in. Het district heeft tot doel het aantal fietsendiefstallen in 2010 ten opzichte van 2006 met 13% te verminderen. De komende tijd zal de aandacht ook uitgaan naar personen die met een fiets rondrijden die kenmerken van diefstal vertonen. Dit zal ook tijdens reguliere controles als verlichtingscontroles plaats vinden. Deze personen worden staande gehouden. Bij het vermoeden dat de fiets van diefstal afkomstig is, zal de politie tot aanhouding overgaan en de fiets inbeslag nemen.