Senternovem

03-11-2009 | Food Fast Forward smaakt naar meer

De Eureka afdelingen van SenterNovem en CDTI (Spanje), hoofdorganisatoren van het Food Fast Forward evenement op 7 en 8 oktober, kijken samen met het innovatieprogramma Food & Nutrition Delta (FND) terug op twee succesvolle dagen. Verschillende partijen hebben elkaar gevonden tijdens het evenement. Zowel aanbieders van technologie als zoekende partijen reageren positief op Food Fast Forward. Voor de organisatie genoeg voeding voor een vervolg.

FoodFastForward Grote interesse
Eureka wilde met het evenement de grensoverschrijdende technologische samenwerking op het gebied van agri-food bevorderen en buitenlandse en Nederlandse partijen met elkaar kennis laten maken. De interesse van buitenlandse bedrijven om kennis te nemen van de expertise in Nederland was groot. Dat blijkt volgens Maarten Schans van SenterNovem uit de komst van 75 deelnemers uit twaalf verschillende landen. "Zowel vanuit kennisinstellingen als vanuit het bedrijfsleven reisden grote aantallen af naar Zeist en Ede. We ontvingen van beide doelgroepen veel enthousiaste reacties op ons initiatief". Directeur van mede-organisator Food & Nutrition Delta, Kees de Gooijer, vult daarop aan: "Het was een perfect georganiseerd evenement waar de gezamenlijke passie voor food duidelijk aanwezig was."

Een grensverleggend evenement
Het aantal evenementen gericht op de food-industrie is groot. Eureka is er desondanks in geslaagd een onderscheidend evenement neer te zetten. Goede maaltijden werden gematched aan goede gesprekken in ontspannen sfeer. Zo werd de basis voor nieuwe relaties gelegd. Deelnemer Joost Thijssen, managing director Check-Points B.V., zegt daarover. "De plezierige ontmoetingen hebben geresulteerd in een aantal concrete opvolgacties voor onze Salmonella identificatie test." Federico Morais, Director of the Office for Technology Transfer van de Spanish Federation of Food and Drinks Industries (FIAB), heeft dit ook zo ervaren. "Het Food Fast Forward evenement was erg interessant voor FIAB. Het was een erg dynamisch en actief evenement waarbij veel nieuwe contacten zijn gelegd. Wellicht leiden deze ontmoetingen tot nieuwe technologische samenwerkingen."

Het begin van nieuwe projecten
De komende maanden zal moeten blijken of de nieuwe contacten ook resulteren in nieuwe internationale samenwerkingsprojecten. Director of Innovation van Grupo Leche Pascual, Marco Delgado, is hier al mee gestart. "Op dit moment zijn we in gesprek met een aantal bedrijven. We hebben goede verwachtingen over de uitkomst daarvan." SenterNovem en haar zusterorganisaties in het Eureka netwerk zullen bedrijven waar mogelijk ondersteunen.
Het evenement smaakt volgens de verschillende deelnemers naar meer. Zij gaven aan bij een volgend evenement weer aanwezig te zullen zijn.

Meer info over internationaal innoveren, EUREKA en SenterNovem: Maarten Schans

Meer info over het innovatieprogramma Food & Nutrition Delta: Kees de Gooijer