Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid


03 nov 2009

Project Superfris van start in Dirksland en Oostflakkee

De gemeenten Dirksland en Oostflakkee beginnen deze maand met het project Superfris. Het project Superfris richt zich voornamelijk op het tegengaan van de verkoop en doorverkoop van alcohol aan jongeren.

De gemeenten volgen hiermee Middelharnis en Goedereede, waar het project al eerder van start is gegaan. Beide gemeenten organiseren kick-off bijeenkomsten, die primair bedoeld zijn voor supermarktmanagers en -medewerkers.

Goeree-Overflakkee Superfris
Het project is gestart in Middelharnis, als een initiatief van de plaatselijke supermarkten, de politie, Bouman/GGZ en de gemeente. Na Middelharnis en Goedereede werken nu ook in de gemeenten Dirksland en Oostflakkee verschillende partijen samen om het alcoholgebruik onder jongeren terug te dringen. Het project heeft daarom de naam `Goeree-Overflakkee Superfris' gekregen.

Bewustwording en weerbaarheid
De nadruk van het project ligt op het realiseren van bewustwording (wat doet alcohol met je?) en het weerbaarder maken van caissières. Speciaal voor Goeree-Overflakkee Superfris is een weerbaarheidtraining voor caissières van supermarkten ontwikkeld.

Deelnemers
Vele supermarkten en slijterijen nemen deel aan het project. Daarnaast zijn ook Bouman/GGZ, politie Rotterdam-Rijnmond en de gemeenten erbij betrokken.