Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 03-11-2009

Verdachte woningoverval meldt zich na tv-uitzending

BERGEN OP ZOOM: Dinsdagochtend meldde zich een 19-jarige inwoner van Bergen op Zoom na een uitzending van Bureau Brabant. Aan de hand van camerabeelden uit de uitzendingen meldde de man zich. Hij had zichzelf herkend.

Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een overval op een flat aan de Wierlaan op 16 augustus. De 64-jarige bewoner van de flat aan de Wierlaan werd zondagmiddag rond 17.15 uur overvallen. Hij deed de deur open, nadat een jonge blonde vrouw bij hem aanbelde. Voordat hij goed en wel besefte wat er gebeurde, sprongen twee mannen de woning binnen. Het slachtoffer, dat lichtgewond raakte, werd bedreigd met een vuurwapen en de overvallers verlieten de woning met onder andere een geldbedrag
De verdachte is ingesloten voor verhoor. De politie zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Vanavond zal de betreffende overval worden behandeld in een uitzending van Opsporing Verzocht. De beelden van de verdachte die vandaag werd aangehouden zullen hierin niet meer worden getoond.

Man aangehouden voor vrijheidsbeneming echtgenote

BERGEN OP ZOOM: De politie hield maandagavond in Rotterdam een 38-jarige man aan. Hij wordt ervan verdacht zijn 24-jarige vrouw onder dwang te hebben meegenomen en vastgehouden. De vrouw was vrijdagmiddag te voet op weg naar haar werk, maar kwam hier niet aan. De familie van de vrouw alarmeerde de politie. Deze kwam al snel op het spoor van de man van de 24-jarige Bulgaarse. Deze had de vrouw onder dwang in een auto meegenomen naar Rotterdam. Hij dwong haar tijdens haar voettocht naar haar werk, vermoedelijk in de buurt van de Bergse Plaat, met hem mee te gaan. Reden was een relationeel conflict.
De man is ingesloten voor verhoor. De vrouw is terug bij haar familie.

Drietal aangehouden voor openlijke geweldpleging

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft drie verdachten aangehouden in verband met openlijke geweldpleging. Eind augustus van dit jaar meldde een getuige 's avonds dat inzittenden van meerdere auto's ruzie hadden op de Kastanjelaan. Er zou hierbij gevochten worden en geslagen zijn met een brandblusser. Bij aankomst trof de politie een gewonde man aan. Deze is direct naar het ziekenhuis vervoerd voor behandeling aan zijn verwondingen. Van de 39-jarige Bulgaar is aangifte opgenomen. Hij verklaarde dat hij om onbekende reden was klemgereden door twee voertuigen. Hij werd aangesproken door de inzittenden en vervolgens mishandeld, onder andere met de brandblusser. Ook werd de auto vernield. Deze is in beslag genomen voor onderzoek. Het slachtoffer verklaarde zijn belagers wel te kennen.
De politie hield dinsdagochtend een 23-jarige man, een 24-jarige man en een 25-jarige man uit Bergen op Zoom aan. Ze zijn alle drie in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Man aangehouden voor vernieling en bedreiging

HOOGERHEIDE: Dinsdag kreeg de politie even na middernacht melding van een huiselijke twist. Een 49-jarige man uit Hoogerheide was de woning van zijn 34-jarige ex-vrouw binnengedrongen. De man had de vrouw hierbij bedreigd en huisraad vernield. De vrouw had de politie gealarmeerd en wilde aangifte doen. De politie hield de man aan. Hij betuigde spijt tijdens verhoor. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 03-11-2009 16:44 | © Regio Midden en West Brabant |