Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 03-11-2009

Man aangehouden voor brandstichting

BREDA: De politie hield maandagmiddag een 34-jarige Bredanaar aan in de Gielis Beijsstraat. De man wordt ervan verdacht op 23 oktober brand te hebben gesticht bij een woning aan het Dr. Ariensplein. Hierdoor raakte die avond een rolluik van de woning zwaar beschadigd. De brand was binnen enkele minuten na de melding uit.
De politie nam aangifte op van de 47-jarige bewoner van de woning. Hij verklaarde al langere tijd te worden bedreigd door de verdachte. De politie stelde een buurtonderzoek in na de brand.
De verdachte is na aanhouding in verzekering gesteld. Hij ontkende bij de brandstichting te zijn betrokken.

Jongeman aangehouden voor beroving

BREDA: De politie hield dinsdagochtend een 16-jarige jongen aan voor betrokkenheid bij de beroving van een 15-jarige jongen uit Breda. Maandag 26 oktober liep de jongen rond 20.00 uur over de
Honderdbunder, toen hij werd aangesproken door twee leeftijdsgenoten. De twee, vage bekenden van de aangever, belaagden hem. Een van hem greep hem bij de keel en hield hem enige tijd vast. De ander voelde in de jaszakken van het slachtoffer. De 15-jarige jongen ontdekte korte tijd later dat zijn telefoon uit zijn jaszak was verdwenen. Hij deed een aantal dagen na de beroving aangifte bij de politie.
De verdachte is na zijn aanhouding in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Routinecontrole leidt tot aanhouding met geweld

BREDA: De politie dacht maandag aan het einde van de middag mogelijk een veelpleger in het vizier te hebben. De man fietste over de Tuinzigtlaan over het trottoir en werd verzocht te stoppen ter controle van zijn identiteit. De man reageerde verbaal agressief en fietste door over de rijbaan. Hier werd hij gedwongen te stoppen. De man probeerde zijn fiets tegen een politieman aan te gooien. De andere politieagent greep hij met kracht bij zijn kleding. De man werd hierop aangehouden en verzette zich hier hevig bij. De politiemensen voelden zich genoodzaakt de man in het gezicht te spuiten met pepperspray. Na een korte worsteling kon hij worden aangehouden. Het bleek niet om de veelpleger, maar om een 36-jarige man uit Breda te gaan.
Een van de politiemensen hield aan de worsteling een gescheurde blouse en schaafwonden over.
Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. Hij verklaarde snel naar huis te willen in verband met privéomstandigheden en daarom zo te hebben gereageerd.

Man aangehouden na brand in woning

BREDA: Een 61-jarige man uit Breda werd dinsdag aangehouden op verdenking van brandstichting in zijn eigen woning. Buren ontdekten de brand en alarmeerden de hulpdiensten. Deze troffen de 61-jarige man in zijn woning aan en begeleiden hem naar buiten. De man verklaarde na zijn aanhouding dat hij in slaap was gevallen, nadat hij een kaars aan had gestoken. De bewoner werd pas wakker, toen zijn broek vlam vatte. De man kon zijn broek op tijd uit doen en de brand blussen, aldus zijn verklaring. Hierna was hij in de woning gebleven, waar nog rook hing. Pas bij arriveren van de brandweer en de politie verliet hij de woning, onder begeleiding van de hulpdiensten.

Uitslaande brand in bakkerswinkel

BAARLE-NASSAU: Op dinsdag kreeg de politie even na 01.00 uur melding van een brand in een bakkerij aan de Kerkstraat. De brandweer bestreed het vuur met twee hoogwerkers. Volgens medewerkers van de bakkerij verklaarden dat ze het vuur met meerdere poederblussers te lijf waren gegaan, maar dat het onbegonnen werk was. Iedereen kon zich in veiligheid brengen. De brand sloeg uit en de brandweer had moeite met het bestrijden van het vuur, aangezien ze niet goed bij de brandhaard konden. Om 02.16 uur kon het sein brand meester worden gegeven. Gedurende de werkzaamheden van de hulpdiensten zette de politie de directe omgeving af.
Uit eerste bevindingen bleek dat er geen sprake was van
brandstichting. Wat dan wel de oorzaak was van de brand kon niet direct worden vastgesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 03-11-2009 16:41 | © Regio Midden en West Brabant |